Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

688 Hits

Publicatie op:
Deze nacht
Ik kijk verwonderd rond, waar ben ik in s' hemelsnaam? En waar zijn mijn schoenen? Het lijkt wel alsof ik blootvoets in één of ander bos sta. 

Tussen de bomen schijnt er licht en klinken er stemmen. Ik beland op een open plek in het bos en het licht komt van talloze, in de struiken opgehangen glimwormpjes. 
Verscheidene  dieren zit geanimeerd met mekaar te praten en in het midden wordt er gedanst. 
Ik zie een vosje walsen met een haas, een wolf en een schaap proberen de maat te houden maar het schaap lijkt wel 2 linkervoeten te hebben, de wolf trekt af en toe pijnlijke grimassen terwijl het statige edelhert zijn gade ten dans vraagt. 

" Mensenkind " klinkt er een stem, " Je kijkt zo verwonderd? " Het is een uil die vanop een tak het woord tot me richt.
"Wij, dieren van over de hele wereld vieren deze nacht." 
" En je weet toch nog wel dat tijdens de Kerstnacht dieren kunnen praten? "

Een bruine beer neemt me bij de hand en trekt me mee in het razende ritme van de wals...Het gaat vlugger en vlugger en....

Eensklaps sta ik terug thuis en zie de kat die misprijzend haar poot likt, " Ach mensen....wat zijn dat sukkelaars, ze weten niet eens meer dat wij in deze nacht kunnen praten... "

Ik ga zitten en mijn hond legt haar lieve hoofd in mijn schoot, ik streel haar zachte oren en hoor haar zeggen:

" Ik zie je zo graag. "

Toch zo ongelooflijk fijn als iemand dat tegen je zegt !

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Deze nacht"