Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De Vaas

Publicatie: 13 oktober 2020
Verdomme. Daar gaat de vaas. Oma's antieke vaas.
Fuck de wereld. Jarenlang heb ik zó m'n best gedaan om dat ding niet om te stoten. Alles ging eraan – lampen, beeldjes, servies in alle soorten en maten – maar niet dat ding. Want dat ding is Oma's. Antieke. Vaas. Zo'n beetje het enige wat we nog hebben – hadden – van oma Jacobs.
 
Eerst maar eens kijken of ik zelf niet ergens aan het doodbloeden ben. Ik doe het licht in de gang aan en bestudeer m'n armen en benen. Dat ziet er allemaal goed uit. Dan gaat mijn blik naar de ravage op de plavuizen. De gang ligt compleet bezaaid met kleine stukjes porselein. Alsof oma een handgranaat in haar vaas had verstopt.
Ik luister of ik boven beweging hoor, maar wonder boven wonder lijkt het erop dat iedereen dwars door het geluid van de apocalyps heen is geslapen. Een geluk bij een ongeluk. Niet dat het veel uitmaakt, want morgenochtend is de vaas niet ineens weer heel. Dan heb ik nog steeds iets uit te leggen.
 
Waarom heb ik niet gewoon het licht in de gang aan gedaan toen ik binnen kwam? Om niemand wakker te maken. Nou, daar had ik dus duidelijk niet bang voor hoeven zijn. En omdat ik dacht dat ik inmiddels wel wist waar dat ding stond. Maar als je niet helemaal nuchter bent, schat je afstanden toch anders in.
Ze zijn er inmiddels wel aan gewend, leven met een vent zonder gevoel. Nou, niet gevoel als in blijdschap, verdriet, liefde… Nee, gewoon gevoel in je poten. Ik weet niet wat dat is, maar ik heb die term vaak voorbij horen komen. De meeste mensen, bijna allemaal eigenlijk, merken het als er iets tegen hun huid aan komt. Waar dan ook. Handen, armen, romp, navel, oorlel, het maakt niet uit. Iedere vierkante millimeter huid is een netwerk van duizenden sensoren die af gaan zodra er fysiek contact wordt gemaakt. Ik zou er gek van worden.
 
Maar nee, ík ben de freak. Met m'n ledematen die als ongeleide projectielen door mijn persoonlijke ruimte zwabberen. M'n honderdenéén ziekenhuisbezoeken, als het niet voor brand- of lelijke schaafwonden was dan wel omdat één of andere dokter of wetenschapper graag in me wilde porren – bij voorkeur onder toeziend oog van een half dozijn studenten die later ook graag hun geld wilden verdienen met in mensen porren. Kom dat zien, de jongen zonder tastzin!
Ik ruim de ergste rommel op met stoffer en blik, maar ja, kleine scherven oprapen is niet aan mij besteed. Ik sluip door de gang naar de woonkamer – met m’n schoenen aan, om te voorkomen dat ik ook nog eens een mooi bloedspoor trek.
 
Als ik bij Charlotte in bed kruip en ze wordt wakker, ziet ze meteen dat ik iets op m’n kerfstok heb. Ik slaap liever nog een paar uur tot de Dag des Oordeels aanbreekt. Ik ga op bank liggen. En een paar tellen later ben ik vertrokken.
WAARDERING
HITS
517
AANGEPAST: 11-01-2022

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.10.20
Graag je feedback a.u.b.:
Haha, Ik hoop dat het morgenochtend mee zal vallen!
Leuk geschreven en met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.10.20
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig