• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Delen

Publicatie: 26 april 2021
Het hek gaat open. Aaltje rijdt de oprijlaan van haar zus op. Meike staat haar al in de deuropening op te wachten. ‘Parkeer je auto maar naast Pieter zijn Range Rover.’ Aaltje stapt uit en overhandigt haar zus een bos bloemen met een envelopje. ‘Nog van harte, Meike!’ Twee kussen in de lucht waaien weg.
 
Ze lopen naar binnen. Ondertussen opent Meike het envelopje. ‘Zijn het tickets of zo?’ ‘Nee, het zijn krasloten.,’ antwoordt Aaltje. ‘Het is maar een aardigheidje. Ik wist niet zo goed wat ik moest bedenken. Je hebt immers alles al.’
‘Ga lekker zitten. Dan haal ik koffie.’Aaltje vleit zich neer op de immense Jan Des Bouvrie hoekbank. Uiteraard in smetteloos wit. Haar zus komt terug met twee cappuccino’s.
Aaltje neemt voorzichtig een slokje. ‘Dat is lekkere koffie, zeg!’ ‘Ja, dat mag ook wel. Het apparaat heeft tweeduizend euro gekost.’
‘Je proeft wel het verschil.’ Zelf drinkt Aaltje koffie uit een Senseo. Een afdankertje van haar zus. ‘Slootwater’ zegt Aaltje altijd gekscherend als ze koffie voor haar visite inschenkt.

‘Krijg nou wat, vergeet ik nog de taart.’ Meike loopt snel terug naar de keuken. Twee slagroompunten later pakt Meike het envelopje weer. ‘Hoe werkt dit nou precies?’ ‘Je moet gewoon de vakjes openkrassen en hopelijk win je dan iets,’ legt Aaltje uit. Ze geeft haar zus een muntje. Meike krast het eerste lot open. Ze wint een ‘gratis lot.’ Het tweede lot levert niets op. Evenals het derde lot. Dan krast zij het vierde lot open. ‘Heb ik nou zojuist vijfentwintigduizend euro gewonnen, Aaltje? ‘

Aaltje pakt het lot uit haar hand. Ze slikt even. ‘Ja, je hebt drie keer vijfentwintigduizend euro gekrast. Wat een mazzel, zeg. Ik koop iedere week een lot en ik heb nooit meer dan een ‘gratis lot’ gewonnen. Weet je al wat je met het geld gaat doen?’
Meike denkt even na. In het hoofd van Aaltje lijken die seconden wel uren te duren. ‘Het honk van de hockeyclub van Laren kan wel een opknapbeurt gebruiken. Spaart mij weer een Crowdfunding actie.
‘Het gaat toch om delen in het leven, Aaltje. Vind je ook niet?’
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
WAARDERING

HITS

323

Artikel aangepast: 26-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
30.04.21
Feedback:
Mooi beeldend beschreven.
Show more