Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
 • Korte verhalen op Schrijverspunt

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

  De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

  Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
 • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
 • Waardering voor een artikel
  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De zwarte kameleon

Aangenaam kennis te maken, ik ben ook een kameleon, de beste kameleon die er maar bestaat.

Een kameleon die overal tussen past, altijd kleurrijk en zich overal vol positieve energie toont. Aan de buitenkant zie je een verschijning welke zich aanpast aan de omgeving. Geen eigen identiteit en perfect passend overal.

Van rood naar blauw, van fluorescerend groen tot het meest zacht roze dat er is. Om elke dag weer thuis te komen en daar te veranderen in een koude donkere kleurloze verschijning.

Het moment dat een kameleon zijn energie verliest om van gedaante te veranderen. Betekent dit dan dat er iets mis is, in vergelijking met anderen? Is het nodig om hulp te zoeken zodat ik weer kan opgaan in de wereld? Of betekent dit juist dat dit ik eindelijk een manier heb gevonden mijzelf te onderscheiden van de rest?

Treur niet mijn kleurlingen. Ik ben nu misschien anders, maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer gelukkig ben. Sterker nog, ik heb eindelijk mijn masker verloren en dat is helemaal niet erg. springen.

Ook een kameleon mag zwart zijn en hoeft helemaal niet van kleur te veranderen, omdat de rest dit wel doet. Ik zeg niet dat ik nooit meer zal schitteren als een kleurexplosie.

Vanaf nu zal ik mijzelf niet meer aanpassen aan mijn omgeving, het is aan mijn omgeving om zich aan te passen zoals ik mijzelf voel.

Mijn buitenkant is misschien zwart, maar ik heb mezelf in jaren niet zo kleurrijk gevoeld..

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 272
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten