Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De zwarte aarde

Zwart diep donker zwart, is de aarde die door haar vingers glijdt.

Hardnekkig werkt ze door, de planten moeten verpot worden,  haar handen doen pijn.

De artrose in haar vingers belemmert haar in zoveel maar ze moet, hulp heeft ze niet.

De zweetdruppels op haar voorhoofd negeert ze en verbeten gaat ze door.

Opgeven? Geen sprake van, ze moet het vandaag klaar krijgen, niet alleen de kamerplanten behoeven nieuwe aarde maar ook de tuinplanten moeten aangepakt worden.

Ze staat voor een nieuwe uitdaging, ze wil de hortensia's verplaatsen dan kan ze deze beter zien vanaf haar grote stoel die bij het raam staat.

De dikke pollen van de blauw bloeiende planten zitten muurvast maar ze geeft niet op, met een klein schepje wroet ze in de aarde. De wormen schrikken ervan en zoeken een andere plant om in te wonen.

De dag vordert en ze raakt vermoeider en vermoeider, haar vingers zijn dik en pijnlijk, de hortensia’s zijn nog maar voor de helft verplaatst.

Aan het einde van de middag, het is nog licht, stopt de oude vrouw met zwoegen, ze kan niet meer.

Langzaam ploft ze op de koude grond het bloed trekt uit haar gezicht en heel traag verschijnt er voor haar ogen een glanzend licht, de pijn en kou voelt ze niet meer.

Tevreden gaat ze liggen tussen de  hortensia's en ze voelt zich gelukkig.

De volgende morgen vinden de buren de vrouw met een glimlach op haar gezicht, liggend op de zwarte aarde.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 283
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten