Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De wonderboom -deel 2 (een kerstvervolgverhaal)

Publicatie: 22 december 2020

Al snel raakte de spar geworteld in zijn nieuwe omgeving. Het feit dat hij mooi genoeg was bevonden om niet met andere op een grote hoop in vlammen op te gaan deed hem zijn stevige groenblauwe naalden met trots dragen. Het enige dat hij miste waren de feestelijke lichtjes die tot voor kort als een slinger door hem heen waren geweven en de champagne kleurige kerstballen. Eén versiering miste hij geen seconde: de scherpe piek die de hinderlijke gewoonte had om zijn fiere top scheef te trekken; die was hij liever kwijt dan rijk. Nu kon hij tenminste helemaal rechtop staan zonder kramp in zijn takken te krijgen door de zware hangende ballen. Het was heerlijk gewoon zichzelf te kunnen zijn en de frisse buitenlucht te kunnen inademen.

Januari rukte met hevige windkracht aan alles wat in de weg stond, maar het deerde de boom niet. Hij had een beschut plaatsje in de luwte onder het afdakje naast de voordeur. Wat kon hij zich nog meer wensen. De winter verraste hem met een witte natte neerslag die op zijn takken bleef liggen en nat aanvoelde. Hij kon het niet van zich afschudden en vond het maar een matig genoegen, maar ook dat ging weer voorbij en het ongemak was vergeten voor hij het door had. 

De dagen werden merkbaar langer en zachter. Hij keek belangstellend om zich heen en ontwaarde hier en daar groene scheuten aan de takken van zijn collega-bomen. Ook aan zijn takken ontsproten fijne knopjes, lichter van kleur dan zijn oorspronkelijke naaldenkleur. Gaandeweg begon hij te groeien, in de hoogte en in de breedte werd hij voller. Nog even en hij stootte zijn top aan de dakgoot boven hem.

WAARDERING
HITS
347
AANGEPAST: 23-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
23.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi vervolg op deel 1!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Heel mooi vanuit de boom beschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig