1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De vlucht-slot

Publicatie op : 24-05-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De vlucht-slot

419 Hits.
Het enige dat ze in de afgelopen weken gedaan had, was het kopen van veel eenvoudiger kleren, in het centrum bij dameskleding zaak Jansen, dan de kleding die ze aanhad toen ze in het hotel arriveerde. Het leek haar allemaal niets uit te maken.
Als het weer het maar enigszins toeliet, maakte ze lange wandelingen in het bos, door het dorp of in de omgeving ervan. Ook, die woensdag. Toen ze tegen het middaguur terug wilde gaan naar haar kamer bonkte het hart in haar keel toen ze vanuit de verte een zilvergrijze Austin Martin in de buurt van het hotel zag staan. Was het de auto van Roderick, haar man? Ze stopte en verschool zich achter de dikke boom die er al honderd jaar stond.

Na enige tijd ging het portier open en stapte iemand uit. Geen twijfel mogelijk, aan het postuur te zien, moest het Roderick wel zijn. En ook aan zijn manier van lopen herkende ze hem meteen.
Roderick liep wat heen en weer en ging richting het hotel en wierp een blik naar binnen. Naar binnen ging hij echter niet. Na korte tijd ging hij weer in de dure, sjieke Austin Martin zitten en pakte iets van de stoel naast hem.
Henk-Jan had alles gezien, ook dat de man een broodje zat te eten, en vroeg zich af wat deze man hier deed. Ook in de uren erna stapte de man een paar keer uit de auto en leek opmerkelijke belangstelling te hebben voor het hotel.
Lang was Claire niet achter de boom blijven staan maar was ze naar de telefooncel gelopen en had Jochem opgebeld.
‘Pap is hier in het dorp. Ik heb hem in de buurt van het hotel gezien. Hoe kan het dat hij mij op het spoor is gekomen?’
Jochem had haar verteld dat Roderick er al gauw achter was gekomen dat Claire niet meer in Brussel werkte en in een onbewaakt ogenblik had Roderick op de telefoon van Jochem gekeken en gezien dat ze hem verschillende keren had gebeld. Vandaar dat hij nu in het dorp was.

Aan het eind van de middag liep ze terug naar het hotel, telkens om zich heen kijkend of Roderick niet ergens opdook. Gelukkig de Austin Martin stond niet meer bij het hotel.
Toen ze het hotel binnen liep, keek Henk-Jan haar met een vreemde blik aan maar zei niets. Ze ging naar haar kamer, deed de gordijnen dicht en liet zich de rest van de avond niet meer zien. De volgende dag besloot ze haar advocaat te bellen.
Als de gasten in het hotel zitten te eten die haar op die stormachtige avond het hotel binnen hadden zien komen, zijn ze verbaasd als ze Claire in een uithoek van het hotel zien zitten in kleding waarin ze zelf nooit zouden rondlopen. ‘Bij Jansen gekocht, dat zie je zo, ’ zegt een van de twee vrouwen in het gezelschap.
‘Zit ze hier nog steeds ?ʼ wordt er nieuwsgierig aan Henk-Jan gevraagd. ‘ Wat doet dat mens hier? Ze hoort hier niet .ʼ
‘In het dorp komen we haar ook wel eens tegen maar ze zegt geen boe of bah. Een vreemd persoon.’
‘Ik weet het ook niet,’ zegt Henk-Jan. ‘Of ze zit grote delen van de dag op haar kamer, met de gordijnen vaak dicht, of ze is hele dagen aan het wandelen. Ik vind het ook wel raar, zeker toen een paar dagen geleden een rare snuiter constant het hotel in de gaten hield. Maar ja, ze zorgt voor wat omzet want ze eet elke dag drie keer hier en betaalt de huur keurig op tijd. Ook tegen mij zegt ze nauwelijks iets.’
 
Toch kon Henk-Jan zijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en pakte de volgende morgen de reserve sleutel van haar kamer toen de vrouw weer eens voor een lange wandeling vertrokken was en ging haar kamer binnen.
Het was donker in de kamer omdat de gordijnen nog dicht zaten. Toch durfde Henk-Jan de gordijnen niet open te doen of het licht aan te doen. Met het weinige licht van zijn mobiele telefoon scheen hij door de kamer.
Het bed was onopgemaakt en overal lagen kleren op de grond maar waar was de kleine koffer die ze bij zich had toen ze voor het eerst het hotel binnenkwam?
Dan ziet hij het koffertje, schuin onder het bed. Hij legt het op bed en doet het open.
Nadat hij wat lingerie op bed heeft gelegd, ziet hij de laptop en het CD-doosje waarin een CD zit. ‘Belangrijk ’, staat er met een viltstift opgeschreven. Het maakt hem nog nieuwsgieriger naar wat erop staat.
Dan vallen zijn ogen bijna van verbazinguit zijn hoofd als hij een pistool vindt waar nog bloed opzit. ‘Dus dat is het, daarom houdt ze zich verscholen in deze uithoek van het land.’
Als Henk-Jan de CD in de laptop wil doen, hoort hij geluid achter zich. De klink van de deur beweegt en Claire komt de kamer binnen. Met het schaamrood op de kaken, kijkt hij achterom en weet zich betrapt met de spullen uit haar koffer open en bloot op het bed.
Claire kijkt hem glazig aan en vraagt ‘wat dacht je te vinden?’ Hij staat aan de grond vast genageld en mompelt wat.
Claire schudt haar hoofd en zucht eens diep voordat ze verder de kamer inloopt. Maar dan ziet hij dat ze niet alleen is. Achter haar komt een man de kamer binnen. Henk-Jan valt van de ene verbazing in de andere.
Hij herkent de man die binnengekomen is meteen aan zijn postuur. Het is de man die een goede week eerder met zijn Austin Martin bij hem voor de deur stond en het hotel een hele tijd in de gaten hield.
‘Geef het koffertje met de inhoud maar aan hem,’ zei Claire met een lach op haar gezicht. ’Kan hij de filmpjes nog eens bekijken en zien hoe ik na zijn vlucht mijn veiligheidsvest uittrek. Alles is achter de rug. Het geld staat op mijn rekening en de scheiding is er door.
‘Nou begrijp ik het’, mompelde Henk-Jan.
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
571
Lezen?
Een dapper besluit.
540
Lezen?
Column
Dilemma(2).
540
Lezen?