Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 813

De Verzamelaar

 

Kriebels schieten door me heen. Mijn maag. Die vlinders. Hoe lang geleden had ik dat gevoel? Hoe lang geleden hield ik je ook al eens vast en moest ik je laten gaan? Telkens moest ik aan je denken.

Nu vind ik je hier. Hier in mijn eigen stad. Uitgesproken hier kom ik je weer tegen. Ik hou je vast. Voorzichtig. Ik breng mijn neus naar je toe. Snuif je lucht op. Ik lach. Ik neem je mee. Je bent van mij. Vanaf nu voor altijd.

Een heer spreekt me aan; “Deze meneer”?

Ik schiet uit mijn trance, reken het boek af en loop de kringloopwinkel uit.Note: verhaal gebaseerd op de woorden 'Verzamelaar' en 'denken', welke door een vriend als schrijfopdracht zijn opgegeven.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Ingrid Bruggink
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 304
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "De Verzamelaar"

Geschreven door Ingrid Bruggink . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
10.03.20
Feedback:
Tot de laatste zin kan ik je goed volgen. Maar dan schrijf je opeens: 'Ik schiet uit mijn trans (...)'. Spook je hier iets gevaarlijks uit vanaf een omgang op de top van een toren? [Voorbeeld: 'De boogschutters stonden gereed op de trans.'] Of kom je terug in de werkelijkheid vanuit een trance? Van je antwoord hangt mijn uiteindelijke waardering af.
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 10.03.20
  Beste Hans,
  Mag ik je zo aanspreken?
  Het tweede antwoord: terugkomen in de werkelijkheid door de vraag van de verkoper. De trans ontstaat op het moment dat de verzamelaar een oude geliefde, het boek, eindelijk weer in zijn armen kan sluiten.
  • Ingrid Bruggink 12.03.20
   @Hans Villerius Dank je Hans
   En nee, niet over Pinkeltje. Ben zelf geen verzamelaar maar kan me wel redelijk goed inleven. Zelf zou ik eerder voor Willard Motley, Poe of Aalberse gaan. Alhoewel Tom Sawyer ….
  • W.J. (Hans) Villerius 12.03.20
   @koffiemok Mooi zo! Drie sterren dan- in de hoop, dat het niet over Pinkeltje ging, maar over bijvoorbeeld Tom Sawyer of Tom Poes.
  • Ingrid Bruggink 11.03.20
   @Hans Villerius Inderdaad, trance.
   Ik zal het aanpassen.
   Ik las er zelfs in je commentaar
   nog overheen. Misschien zelfs wel dwars doorheen.
   Dank je wel.
  • W.J. (Hans) Villerius 11.03.20
   Je bedoelt dus trance, terwijl je het verkeerd spelt. Net zoiets als 'Vat geen cowboy' schrijven, terwijl je 'Vat geen kou, boy' bedoelt.

   En ja hoor, je mag je me met Hans aanspreken.

   Vriendelijke groet.
03.03.20
Feedback:
Herkenning!
Ooit was ik zo in mijn element met de prachtig uitgevoerde driedelige 3e druk (!) van Frederik van Eedens "de Kleine Johannes"
O en ik heb datzelfde gevoel nog wel vaker mogen ervaren. Die opwinding, die tinteling als iets binnen mijn bereik was...
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 04.03.20
  Dank je.
  Erg fijn om te horen zeker gezien het feit dat ik zelf geen echte verzamelaar ben. Wel een boekenworm die boeken idd besnuffeld eer ik ze lees.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!