Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

400 Hits

Publicatie op:
De Verzamelaar

 

Kriebels schieten door me heen. Mijn maag. Die vlinders. Hoe lang geleden had ik dat gevoel? Hoe lang geleden hield ik je ook al eens vast en moest ik je laten gaan? Telkens moest ik aan je denken.

Nu vind ik je hier. Hier in mijn eigen stad. Uitgesproken hier kom ik je weer tegen. Ik hou je vast. Voorzichtig. Ik breng mijn neus naar je toe. Snuif je lucht op. Ik lach. Ik neem je mee. Je bent van mij. Vanaf nu voor altijd.

Een heer spreekt me aan; “Deze meneer”?

Ik schiet uit mijn trance, reken het boek af en loop de kringloopwinkel uit.Note: verhaal gebaseerd op de woorden 'Verzamelaar' en 'denken', welke door een vriend als schrijfopdracht zijn opgegeven.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De Verzamelaar"

10.03.20
Feedback:
Tot de laatste zin kan ik je goed volgen. Maar dan schrijf je opeens: 'Ik schiet uit mijn trans (...)'. Spook je hier iets gevaarlijks uit vanaf een omgang op de top van een toren? [Voorbeeld: 'De boogschutters stonden gereed op de trans.'] Of kom je terug in de werkelijkheid vanuit een trance? Van je antwoord hangt mijn uiteindelijke waardering af.
 • Schrijfkwaliteit
  3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 10.03.20
  Beste Hans,
  Mag ik je zo aanspreken?
  Het tweede antwoord: terugkomen in de werkelijkheid door de vraag van de verkoper. De trans ontstaat op het moment dat de verzamelaar een oude geliefde, het boek, eindelijk weer in zijn armen kan sluiten.
  • Ingrid Bruggink 12.03.20
   @HansVillerius Dank je Hans
   En nee, niet over Pinkeltje. Ben zelf geen verzamelaar maar kan me wel redelijk goed inleven. Zelf zou ik eerder voor Willard Motley, Poe of Aalberse gaan. Alhoewel Tom Sawyer ….
  • W.J. (Hans) Villerius 12.03.20
   @koffiemok Mooi zo! Drie sterren dan- in de hoop, dat het niet over Pinkeltje ging, maar over bijvoorbeeld Tom Sawyer of Tom Poes.
  • Ingrid Bruggink 11.03.20
   @HansVillerius Inderdaad, trance.
   Ik zal het aanpassen.
   Ik las er zelfs in je commentaar
   nog overheen. Misschien zelfs wel dwars doorheen.
   Dank je wel.
  • W.J. (Hans) Villerius 11.03.20
   Je bedoelt dus trance, terwijl je het verkeerd spelt. Net zoiets als 'Vat geen cowboy' schrijven, terwijl je 'Vat geen kou, boy' bedoelt.

   En ja hoor, je mag je me met Hans aanspreken.

   Vriendelijke groet.