Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 559
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De Verzamelaar

| Ingrid Bruggink

 

Kriebels schieten door me heen. Mijn maag. Die vlinders. Hoe lang geleden had ik dat gevoel? Hoe lang geleden hield ik je ook al eens vast en moest ik je laten gaan? Telkens moest ik aan je denken.

Nu vind ik je hier. Hier in mijn eigen stad. Uitgesproken hier kom ik je weer tegen. Ik hou je vast. Voorzichtig. Ik breng mijn neus naar je toe. Snuif je lucht op. Ik lach. Ik neem je mee. Je bent van mij. Vanaf nu voor altijd.

Een heer spreekt me aan; “Deze meneer”?

Ik schiet uit mijn trance, reken het boek af en loop de kringloopwinkel uit.Note: verhaal gebaseerd op de woorden 'Verzamelaar' en 'denken', welke door een vriend als schrijfopdracht zijn opgegeven.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 114

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Reacties   

# ? vanwege 'Ik schiet'W.J. (Hans) Villerius 10-03-2020 16:28
Tot de laatste zin kan ik je goed volgen. Maar dan schrijf je opeens: 'Ik schiet uit mijn trans (...)'. Spook je hier iets gevaarlijks uit vanaf een omgang op de top van een toren? [Voorbeeld: 'De boogschutters stonden gereed op de trans.'] Of kom je terug in de werkelijkheid vanuit een trance? Van je antwoord hangt mijn uiteindelijke waardering af.
# RE: ? vanwege 'Ik schiet'Ingrid Bruggink 10-03-2020 19:47
Beste Hans,
Mag ik je zo aanspreken?
Het tweede antwoord: terugkomen in de werkelijkheid door de vraag van de verkoper. De trans ontstaat op het moment dat de verzamelaar een oude geliefde, het boek, eindelijk weer in zijn armen kan sluiten.
# trans of tranceW.J. (Hans) Villerius 11-03-2020 00:59
Je bedoelt dus trance, terwijl je het verkeerd spelt. Net zoiets als 'Vat geen cowboy' schrijven, terwijl je 'Vat geen kou, boy' bedoelt.

En ja hoor, je mag je me met Hans aanspreken.

Vriendelijke groet.
# TranceIngrid Bruggink 11-03-2020 06:18
Inderdaad, trance.
Ik zal het aanpassen.
Ik las er zelfs in je commentaar
nog overheen. Misschien zelfs wel dwars doorheen.
Dank je wel.
# correctieW.J. (Hans) Villerius 12-03-2020 00:18
Mooi zo! Drie sterren dan- in de hoop, dat het niet over Pinkeltje ging, maar over bijvoorbeeld Tom Sawyer of Tom Poes.
# RE: correctieIngrid Bruggink 12-03-2020 20:43
Dank je Hans
En nee, niet over Pinkeltje. Ben zelf geen verzamelaar maar kan me wel redelijk goed inleven. Zelf zou ik eerder voor Willard Motley, Poe of Aalberse gaan. Alhoewel Tom Sawyer ….
# RE: De VerzamelaarEdith E 03-03-2020 22:38
Herkenning!
Ooit was ik zo in mijn element met de prachtig uitgevoerde driedelige 3e druk (!) van Frederik van Eedens "de Kleine Johannes"
O en ik heb datzelfde gevoel nog wel vaker mogen ervaren. Die opwinding, die tinteling als iets binnen mijn bereik was...
# RE: De VerzamelaarIngrid Bruggink 04-03-2020 20:27
Dank je.
Erg fijn om te horen zeker gezien het feit dat ik zelf geen echte verzamelaar ben. Wel een boekenworm die boeken idd besnuffeld eer ik ze lees.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

November schrijfmaand

Geschreven door marjon klomps. Geplaatst in Column.
Het was een drukke maand voor ons, deelnemers aan de schrijfcursus. In oktober hadden we de eerste twee lessen gehad, waarvan de eerste les een introductie was en we tussen...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

 Een leugentje om bestwil.

15, mei, 2020 Jan Boxem

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!