SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De verloren leerling

Publicatie: | Jolien Henriet

Er was eens een leraar met 100 kinderen in de klas. De kinderen kenden de regels en leefden die strikt na. Elke dag gingen de kinderen naar school. Bij binnenkomst telde de leraar al zijn leerlingen 1,2,3,...98,99,100. Van de 100 kinderen werdt er eentje steeds gepest. Jij bent lelijk, rosse domme kop. Dit maakte de leraar verdrietig maar hij kon er niets aan doen. Op een dag telde de leraar maar 99 kinderen. Dit maakte hem ongerust, hij liet de 99 kinderen achter in de klas en ging op zoek naar het honderste kind. Waar Zou het gebleven zijn. De leraar gaf het niet op, hij moest en Zou zijn leerling terug vinden. Plots hoorde hij een stil gesnik. Hij herkende het meteen. Het was zijn leerling, gevangen in verdriet. De leraar pakte het kind op zijn shouders trooste het kind met lieve woorden en nam het terug mee naar school. Toen riep hij alle kinderen samen, dit moeten we vieren. Ik heb mijn verloren leerling terug gevonden. Dit moeten we vieren. Alle kinderen waren blij dat het verloren kind weer terug gevonden was.

God is een goede herder, sommige schapen blijven dicht bij hun herder. Andere durven al eens weg te lopen maar de herder gaat steeds naar hun opzoek.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Bijna een sprookje. Zitten wel type- en spelfoutjes in en de laatste alinea had voor mij niet gehoeven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.