Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De verleiding.

De verleiding.

 

 

Vanmorgen ben ik wat later opgestaan dan gewoonlijk.

Dat kwam doordat de vergetelheid der slaap des rechtvaardigen pas tegen de vroege morgenuren vaardig over mij werd.

Bovendien moest ik gedurende de eerste nachtelijke uren herhaalde malen de sponde verlaten teneinde de blaas te ledigen, en dan kan je er maar beter uitgaan.

Zoals mijn oude buurman het ooit in stijl uitdrukte: als je blijft liggen is het pissen tegen de wind in. Oftewel: de luiheid komt als een boemerang naar je terug en lig je nog langer wakker met een pijnigende blaas.

Min of meer wakker heb ik mijn ontbijt klaargemaakt, bestaande uit koffie en een crackertje met jam-met-minder-suiker .

Eigenlijk lust ik geen jam en een crackertje is  ook niet direct iets waar ik enthousiast van word, maar om redenen van gewicht en gezondheid dien ik deszulks voedsel tot mij te nemen.

Daarna heb ik het ochtendblad doorgenomen, maar daar deze geheel vervuld was van allerlei kommer en kwel heb ik daar niet veel tijd aan besteed.

Zodoende kuierde ik op mijn dooie akkertje naar het tamelijk dichtbij gelegen winkelcentrum om de tijd en stilte om mij heen te bestrijden.

Aangezien het al tegen lunchtijd was ben ik bij een horeca-instelling neergestreken en heb daar een alternatieve kop koffie met een ham-kaas-croissant; beide in duplo; genuttigd.

Deze etenswaren zijn overigens in strijd met de eerder genoemde voedseladviezen, maar om een dergelijk regime lang in stand te kunnen houden dien je zo af en toe nevens de nachtspiegel te urineren.

Omdat ik in het winkelcentrum verder geen activiteit had te ontplooien; behalve het gebruik van het openbare urinoir; en de tijd te verdrijven slenterde ik verder de stad in en heb in de lange winkelstraat het in de etalages van de neringdoenden tentoongestelde bekeken.

Totdat……………

Mijn oog viel op de imposante geheel glazen pui van een ruime winkel op de hoek van het plein.

Nieuwsgierig drentelde ik er heen en na een blik door die glazen gevel te hebben geworpen bleef ik vastgelijmd en vastgenageld aan de stoeptegels staan.

Overdonderd was ik, verbijsterd staarde ik naar binnen. Mijn hart bonkte aan mijn slapen in mijn rode kop, waar het klamme zweet vanaf droop in het boordje van mijn poloshirt.

Mooi! Mooi was ze! Onbeschrijflijk mooi!

Daar stond ze stralend in het middelpunt van de winkel, waarvan de kleuren verbleekten

bij haar magnifieke uitstraling. Een pure brok schoonheid.

Oh ja, thuis had ik er ook één, maar daar was na jaren de glans al af.

Vasthouden moest ik me aan de pui en ik vroeg me af: ga ik naar binnen, of ga ik niet naar binnen. Ik ging naar binnen.

Als gebiologeerd werd ik naar haar toe getrokken. Ik beefde.

Haar rondingen waren machtig mooi en alles op de perfecte plaats. Het zitvlak zag er stevig en toch zacht uit. Ik hield mijn adem in.

Een brok schoot in mijn keel, maar ik kon de verleiding niet weerstaan………….en ik streelde haar zachtjes.

Overweldigend mooi was toch die fiets!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 244
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Eigenwijs

sept 27, 2019 Kort verhaal Annemieke Spaander

Meer schrijfactiviteiten