Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De trein is altijd een beetje reizen

Publicatie: 13 maart 2021
Gisteren had ik een subliem idee. In deze tijden van slechts 1 knuffelcontact was er een manier om toch wat meer avontuur in mijn leven te brengen. Het was ook iets dat ik al zo lang had willen doen als pendelaar: op de trein blijven zitten in plaats van af te stappen als je op je werkplaats bent aangekomen. Vermits dit nu niet ‘echt’ zou zijn gelet op het verplichte telewerken, had ik het iets veranderd. In het station zou ik niet kijken welke trein ik zou nemen. Ik zou blindelings opstappen.
 
Een ganse nacht lag ik in mijn bed te woelen, verwachtingsvol over de nieuwe dingen die ik allemaal zou zien. Dus zo gezegd, zo gedaan deze morgen: eerst een ticket gekocht waarmee ik voor een vaste prijs in Europa kan reizen en dan spring ik zonder kijken op een trein.
 
Eerst zie ik nog bekende dingen zoals lelijke, maar wel interessante tuinen van huizen vol koterijen. Dan vervaagt het bekende, zie ik mooie grote gebouwen, allemaal nieuw, zie ik prachtige tuinen vol exotische planten, reis ik door bergachtige gebieden met de mooiste sneeuwtoppen. Ik zie mistige meren, wouden, reis langs zeëen met hoge, wilde golven, ... . Eén keer zingt een meisje op een perron. Ze zingt heel hoog en zo mooi, zo zuiver en breekbaar dat ik bijna ween. Wat later, op een ander perron, staan een moeder en kind in lokale kledingdracht. Ze verkopen rozen. Ik doe mijn venstertje open en koop 1 roos, ze is diep donkerrood, bijna zwart. Het kind geeft mij de roos met zo’n blije lach, dat ik zelf ook begin te lachen. De moeder knikt mij vriendelijk toe, bedankt me, zegt ook iets in een vreemde taal, het leek op “Hayat bir trendir, gemiye bin” maar zeker ben ik niet. Straks zal ik het eens in google translate smijten hoewel je daar soms rare dingen krijgt. De trein rijdt verder, ik zie nog duizend mooie dingen en ik denk ook nog even aan dat kleine meisje op het perron. En dat doet me dan weer denken aan een mooi spreekwoord toegeschreven aan Einstein: Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. Ik denk ook ineens aan een citaat van Khaled Hosseini: “Het leven is een trein, stap in.”
 
Ineens schokt de trein en word ik door elkaar geschud. Ik kijk buiten, ben helemaal verward: ik zie mijn eigen perron. Ik kijk naar de andere reizigers, waarvan sommigen haastig uitstappen. Ik grabbel ook snel mijn spullen bij elkaar, maar ineens doet mijn vinger pijn. Ik zie een doorn zitten.
WAARDERING
HITS
257
AANGEPAST: 13-03-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
18.03.21
Graag je feedback a.u.b.:
Een mooi verhaal van verlangen, naar nieuwe vergezichten, nieuwe ontmoetingen...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig