1 post

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 6812 niet laden

 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De trein is altijd een beetje reizen

Publicatie op : 13-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De trein is altijd een beetje reizen

174 Hits.
Gisteren had ik een subliem idee. In deze tijden van slechts 1 knuffelcontact was er een manier om toch wat meer avontuur in mijn leven te brengen. Het was ook iets dat ik al zo lang had willen doen als pendelaar: op de trein blijven zitten in plaats van af te stappen als je op je werkplaats bent aangekomen. Vermits dit nu niet ‘echt’ zou zijn gelet op het verplichte telewerken, had ik het iets veranderd. In het station zou ik niet kijken welke trein ik zou nemen. Ik zou blindelings opstappen.
 
Een ganse nacht lag ik in mijn bed te woelen, verwachtingsvol over de nieuwe dingen die ik allemaal zou zien. Dus zo gezegd, zo gedaan deze morgen: eerst een ticket gekocht waarmee ik voor een vaste prijs in Europa kan reizen en dan spring ik zonder kijken op een trein.
 
Eerst zie ik nog bekende dingen zoals lelijke, maar wel interessante tuinen van huizen vol koterijen. Dan vervaagt het bekende, zie ik mooie grote gebouwen, allemaal nieuw, zie ik prachtige tuinen vol exotische planten, reis ik door bergachtige gebieden met de mooiste sneeuwtoppen. Ik zie mistige meren, wouden, reis langs zeëen met hoge, wilde golven, ... . Eén keer zingt een meisje op een perron. Ze zingt heel hoog en zo mooi, zo zuiver en breekbaar dat ik bijna ween. Wat later, op een ander perron, staan een moeder en kind in lokale kledingdracht. Ze verkopen rozen. Ik doe mijn venstertje open en koop 1 roos, ze is diep donkerrood, bijna zwart. Het kind geeft mij de roos met zo’n blije lach, dat ik zelf ook begin te lachen. De moeder knikt mij vriendelijk toe, bedankt me, zegt ook iets in een vreemde taal, het leek op “Hayat bir trendir, gemiye bin” maar zeker ben ik niet. Straks zal ik het eens in google translate smijten hoewel je daar soms rare dingen krijgt. De trein rijdt verder, ik zie nog duizend mooie dingen en ik denk ook nog even aan dat kleine meisje op het perron. En dat doet me dan weer denken aan een mooi spreekwoord toegeschreven aan Einstein: Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen. Ik denk ook ineens aan een citaat van Khaled Hosseini: “Het leven is een trein, stap in.”
 
Ineens schokt de trein en word ik door elkaar geschud. Ik kijk buiten, ben helemaal verward: ik zie mijn eigen perron. Ik kijk naar de andere reizigers, waarvan sommigen haastig uitstappen. Ik grabbel ook snel mijn spullen bij elkaar, maar ineens doet mijn vinger pijn. Ik zie een doorn zitten.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

18.03.21
Feedback:
Een mooi verhaal van verlangen, naar nieuwe vergezichten, nieuwe ontmoetingen...
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Mijn eerste orgasme
318
Lezen?
Missing ?
288
Lezen?
Leg je handen
288
Lezen?
Risico’s
285
Lezen?
Gewist
285
Lezen?