1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 27-08-2020

Hits: 309

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De strijd

Aangepast: 01-07-2021

De strijd

De dag voelde lang, heel erg lang. Merel verveelde zich. Toch wist ze dat ze scherp moest blijven. De vijand drong steeds verder op en het was haar taak iedereen in het vluchtelingenkamp veilig te houden.

Links van haar trok een beweging haar aandacht. Ze richtte haar boog en grijnsde; eindelijk wat actie.

Haar pijl zoefde over het veld en trof doel. Dat was één vijand minder. Merel grijnsde nog harder toen ze nog twee van die knakkers uit de struiken waar haar slachtoffer zich ook verborgen had gehouden zag komen. Toen fronste ze. Dit ging wel erg makkelijk…te makkelijk! In een opwelling greep ze haar zwaard en zwaaide om zich heen. De twee in de struiken stormden op haar af terwijl degene die onzichtbaar vlak bij haar had gestaan dood neerviel. Merel gooide een val op het pad van de aanvallers. Precies goed gemikt, één van hen liep er recht in. Die was nog wel even bezig, zijn benen zaten vast in een berenklem. Merel sprong achteruit terwijl ze haar boog weer greep. Het meisje dat op haar afstormde zag dat ze niet op tijd bij haar ging komen en greep een bola. De pijl en de bola raakten tegelijkertijd. Merel knalde hard tegen de grond aan, maar haar vijand was dood.

De bel ging. Het gevecht was afgelopen. Gejuich van haar medestrijders klonk door de koptelefoon. Eindelijk hadden hun urenlange gamesessies en tactiekbesprekingen iets opgeleverd behalve de ergernis van hun ouders: het WK kampioenschap!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.06.21
Feedback:
Ja vond het origineel, had ook het einde van het verhaal totaal niet verwacht, leuk
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.08.20
Feedback:
Blijft verrassend tot het onverwachte einde.

neer viel moet zijn neerviel

 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • maaike vissers 31.08.20
  Dat dacht ik ook, tot word anders besloot...en toen begon ik te twijfelen en gaf word het voordeel van de twijfel :) Dank je!
 • Rozemarijn ten Bruggencate 30.06.21
  Leuk en boeiend verhaal Maaike, met veel plezier gelezen!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Het complot
293
Lezen?
De uil van Minerva
198
Lezen?
Column
De grasstrijd
171
Lezen?