Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

220 Hits

Publicatie op:
De strijd

De strijd

De dag voelde lang, heel erg lang. Merel verveelde zich. Toch wist ze dat ze scherp moest blijven. De vijand drong steeds verder op en het was haar taak iedereen in het vluchtelingenkamp veilig te houden.

Links van haar trok een beweging haar aandacht. Ze richtte haar boog en grijnsde; eindelijk wat actie.

Haar pijl zoefde over het veld en trof doel. Dat was één vijand minder. Merel grijnsde nog harder toen ze nog twee van die knakkers uit de struiken waar haar slachtoffer zich ook verborgen had gehouden zag komen. Toen fronste ze. Dit ging wel erg makkelijk…te makkelijk! In een opwelling greep ze haar zwaard en zwaaide om zich heen. De twee in de struiken stormden op haar af terwijl degene die onzichtbaar vlak bij haar had gestaan dood neer viel. Merel gooide een val op het pad van de aanvallers. Precies goed gemikt, één van hen liep er recht in. Die was nog wel even bezig, zijn benen zaten vast in een berenklem. Merel sprong achteruit terwijl ze haar boog weer greep. Het meisje dat op haar afstormde zag dat ze niet op tijd bij haar ging komen en greep een bola. De pijl en de bola raakten tegelijkertijd. Merel knalde hard tegen de grond aan, maar haar vijand was dood.

De bel ging. Het gevecht was afgelopen. Gejuich van haar medestrijders klonk door de koptelefoon. Eindelijk hadden hun urenlange gamesessies en tactiekbesprekingen iets opgeleverd behalve de ergernis van hun ouders: het WK kampioenschap!


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De strijd"

© Maaike Vissers
27.08.20
Feedback:
Blijft verrassend tot het onverwachte einde.

neer viel moet zijn neerviel

  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • maaike vissers 31.08.20
    Dat dacht ik ook, tot word anders besloot...en toen begon ik te twijfelen en gaf word het voordeel van de twijfel :) Dank je!

In elke boekenwinkel: