Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

de roos en de narcis

| monsieur Robert
De filosoof vroeg aan de roos waarom hij nooit een bestseller had geschreven.
‘Bij ons thuis hing vroeger in de gang naast de kapstok een wandtegeltje met zo’n geborduurde tekst, u herinnert zich dat vast nog wel. Het gedichtje is geschreven door een reiziger uit Wrocław in Silezië, als speciale dank voor het gastvrije verblijf in de herberg van mijn grootouders. Het precieze jaartal kan ik me niet meer herinneren. Wacht, dan lees ik het even voor uit mijn geheugen. Luister:

Die Ros ist ohn warum.
Sie blühet weil Sie blühet.
Sie acht nicht ihrer selbst.
Fragt nicht, ob man Sie siehet.

Na zonsondergang doen we voorzichtig onze bloemen dicht en gaan we naar huis om te nachtrusten om de volgende dag voor dag en dauw weer onze knoppen te openen. In de zomer doen we ons uiterste best om te geuren, te fleuren en te blozen in de tuin.
Daarmee vergeleken is de bijdrage van die humeurige treurwilg aan de slootkant ook niet om vrolijk van te worden. Om over de wilde brandnetels en het onkruid in de moestuin maar te zwijgen. Mijn ouders waren reuze vereerd met dat geborduurde compliment. Het bericht is als een lopend vuurtje door het hele dorp gegaan. En met de egosophia van Narcissus is het slecht afgelopen, nietwaar?’
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 236

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Verzwinden

Geschreven door Hannah Keisers. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
  Het water stroomt. Het bad loopt vol. Voorzichtig rimpel ik het water met mijn grote teen. Vervolgens plof ik zonder aarzelen mijn getergde lijf in het hete water. ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!