Erik van der Velden

De Ridder van de Grijze Gruwelgrot

© Erik van der Velden op 23.01.2022.

‘Helemaal erin?’

Jochem kijkt zijn broer walgend aan. Hij heeft niet eens door dat zijn Tarzan dodelijk is getroffen in zijn computerspelletje. Het flauw krassende gebliep, waarin de haast lege batterij nog nipt voorziet, geeft aan dat dit zijn laatste leven was.  
‘Niet alleen het topje, maar de hele zeem. Ik wed dat je dat niet durft,’ zegt Teun monotoon. Hij houdt zijn ogen ononderbroken op zijn spinnende jojo.
Het blonde jochie staart vol twijfeling in de leegte.
‘Als ik het doe, wat is dan mijn prijs?’
Teun schrikt op, maar verruilt zijn verblufte blik weer gauw voor een nonchalante.
‘Dan, eh,  ben jij de Ridder van de Grijze Gruwelgrot en krijg je mijn lichtzwaard. Maar dan moet-ie er helemaal in, minstens drie tellen.’ Zijn vijsvinger poert ter demonstratie in het lusje van zijn jojo. ‘Eén … twee, drie!’ De laatste tel laat hij bewust snel opvolgen om de indruk te wekken dat het een makkie wordt.
De kleine held heeft alleen oog voor het felgekleurde zwaard dat hem aanlokt vanaf de hoek van de slaapkamer. Hij rent ernaartoe.
‘Uh! Eerst verdienen.’

De tijd sluipt voort. De deurbel! Jochem strompelt de trap af, op de voet gevolgd door zijn broer die de deur voor hem opent. Langzaam komt een rimpelige spelonk naderbij. Een zwart verdord plantje op een bruinzwarte kei versiert de ingang ervan. Geelgrijze stenen verlenen krakend toegang tot druipende stalactieten en een pukkelige reuzenslak die glibberend tot leven komt.

‘Dag jongen, krijgt overgrootje een lekkere kus van je?’

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
10-02-2024

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

Voorwaarden KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!