SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Ridder van de Grijze Gruwelgrot

Publicatie: 23.01.2022 | Erik van der Velden

‘Helemaal erin?’

Jochem kijkt zijn broer walgend aan. Hij heeft niet eens door dat zijn Tarzan dodelijk is getroffen in zijn computerspelletje. Het flauw krassende gebliep, waarin de haast lege batterij nog nipt voorziet, geeft aan dat dit zijn laatste leven was.  
‘Niet alleen het topje, maar de hele zeem. Ik wed dat je dat niet durft,’ zegt Teun monotoon. Hij houdt zijn ogen ononderbroken op zijn spinnende jojo.
Het blonde jochie staart vol twijfeling in de leegte.
‘Als ik het doe, wat is dan mijn prijs?’
Teun schrikt op, maar verruilt zijn verblufte blik weer gauw voor een nonchalante.
‘Dan, eh,  ben jij de Ridder van de Grijze Gruwelgrot en krijg je mijn lichtzwaard. Maar dan moet-ie er helemaal in, minstens drie tellen.’ Zijn vijsvinger poert ter demonstratie in het lusje van zijn jojo. ‘Eén … twee, drie!’ De laatste tel laat hij bewust snel opvolgen om de indruk te wekken dat het een makkie wordt.
De kleine held heeft alleen oog voor het felgekleurde zwaard dat hem aanlokt vanaf de hoek van de slaapkamer. Hij rent ernaartoe.
‘Uh! Eerst verdienen.’

De tijd sluipt voort. De deurbel! Jochem strompelt de trap af, op de voet gevolgd door zijn broer die de deur voor hem opent. Langzaam komt een rimpelige spelonk naderbij. Een zwart verdord plantje op een bruinzwarte kei versiert de ingang ervan. Geelgrijze stenen verlenen krakend toegang tot druipende stalactieten en een pukkelige reuzenslak die glibberend tot leven komt.

‘Dag jongen, krijgt overgrootje een lekkere kus van je?’

WAARDERING

HITS:

228

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
23.01.22
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.