Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De reis

"Heb je er zin in," vraagt Joseph die me uit mijn trance haalt met zijn vrolijke opgewekte stem. "Hm... o ja hoor," zeg ik afwezig. "Ho ho, niet te enthousiast hoor." Ja wat moet ik dan zeggen, ik ben gedwongen door mijn ouders om op een stomme roadtrip te gaan met mijn neef. Ik zit nu al twee dagen in de auto en het enige wat ik heb gezien is asfalt, asfalt en nog eens asfalt.

"Waar denk je aan," vraagt Joseph na een lange stilte. "Nergens aan," antwoord ik. "Is het überhaupt wel mogelijk om nergens aan te denken?" Eigenlijk denk ik aan twintigduizend dingen, maar dat hoeft Joseph niet te weten. "Denk je aan Brian?" Brian... In een flits schiet het ongeluk voorbij, ik voel aan het litteken op mijn hoofd. "Je weet dat het niet erg is als je aan Brian denkt. Dat hoort bij het proces."

"Hé ik heb een verassing voor je." Ik kijk hem aan en ik zie dat hij een grijns op zijn gezicht heeft. "Vertel." "Het is iets wat je al heel lang wilt doen, het is zeg maar een droom van je." "Hoe weet jij nou weer wat ik droom?" "Dat weet ik gewoon." Hij trekt zijn groene ogen van het wegdek en kijkt me nieuwsgierig aan. "Nou wat is je verassing?" Hij grinnikt en zegt "Wacht maar af."

"We gaan parachutespringen," zegt Joseph helemaal uit het niets. "Serieus," roep ik. Er verschijnt een enorme glimlach op zijn gezicht en zegt "Serieus."

Vier uur later sta ik in een gammel vliegtuigje hoog boven de grond, vastgemaakt aan een man die ik niet ken. Het geluid van de motoren is een overweldigend geluid, de adrenaline giert door mijn aderen en ik sta te trillen op mijn benen. Dan schuift de man waar ik aan vast zit de deur open, hij vraagt of ik klaar ben. Ik schreeuw ja en ik geef me volledig over. We springen en vallen en vallen en vallen. Ik heb het gevoel dat ik mijn maag ga uitkotsten. Ik gil de longen uit mijn lijf en de grond komt steeds dichterbij. Dan voel ik een harde ruk aan mijn lichaam, ik kijk omhoog en zie hoe de parachute opengaat.

Ik sta op de grond, ik laat me op mijn knieën vallen en grijp mijn ketting vast, de ketting die ik van Brian voor mijn zestiende verjaardag heb gekregen. Ik adem snel, de hele wereld tolt en mijn hart bonkt in mijn keel. Het volgende moment stromen de tranen over mijn wangen en fluister ik tegen mijn ketting: "We hebben het gedaan, we hebben het samen gedaan. Onze droom is werkelijkheid geworden." En zo, met deze sprong, begon de reis van mijn leven. 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 146
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Gebruikt?

okt 09, 2019 Ze keek me aan Melissa Wouters

Meer schrijfactiviteiten