1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-02-2021

Hits: 246

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De man met het gebogen hoofd.

Aangepast: 11-02-2021
 
De man met het gebogen hoofd.
Bijna elke dag loopt hij langs ons huis. De man met het gebogen hoofd. Hij kijkt niet op of om. Zijn blik reikt niet verder dan zijn schoenpunten. Met grote stappen loopt hij door onze straat en weg is hij weer.
Laatst maakte ik een ochtendwandeling langs het oude Hoogeveens kanaal. Een heerlijke dag om buiten in de natuur te zijn. Het zonnetje scheen door de takken van de half omgevallen treurwilg en de vogels floten hun mooiste liedje. De koolmeesjes waren er en een aalscholver was druk bezig visjes te vangen in het donkere water. Hoe presteert deze vogel het toch steeds weer om onder water visjes te verschalken? Een kleurrijke mandarijneend verstoorde het jagen van de aalscholver. Het geluid van het kleine watervalletje reikte tot aan de sluis.
Aan de overkant herkende ik, door de bladeren van de bramenstruiken heen, het silhouet van de man. Lang, hoofd gebogen en in gedachten verzonken. Ik bleef hem volgen, zonder bang te zijn dat hij mij zou betrappen. Waar zou hij aan denken? Mooie vrouwen? Ach nee, daar is hij te oud voor. Een zonnige vakantiebestemming? Maar hier bij het oude kanaal is het toch fantastisch? Of zou hij gewoon een piekeraar, een mijmeraar en een tobber zijn?
Ik had medelijden met hem. Hij miste de aalscholver, de mandarijneend en de koolmeesjes. Het geluid van het watervalletje en de heerlijke geuren van het voorjaar. De wereld om hem heen.
De denker
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.02.21
Feedback:
Het verhaal begint mooi maar lijkt niet af te zijn waardoor de spanningsboog ontbreekt. Wat wil je vertellen met dit verhaal? Met welke bedoeling volg je de man en waarom blijft het bij aannames die je over hem doet. Het verhaal mist een plot.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 11.02.21
  Bedankt, dat je commentaar hebt geleverd Sylvia. Mijn bedoeling was met mijn verhaal om mensen duidelijk te maken hoe mooi de wereld is. Deze man zit in zijn eigen wereld. Hij mist zoveel.
10.02.21
Feedback:
Met plezier gelezen, maar helaas een kort einde aan het verhaal. Je bleef hem volgen en dan?
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 11.02.21
  Ik heb geprobeerd met mijn verhaal Henk om mensen er toe te zetten meer om zich heen te kijken. De wereld is zo mooi.
  • Jan Boxem 11.02.21
   @HV Dank je
  • Henk Vergeel 11.02.21
   Duidelijk Jan. Het verhaal leest plezierig, maar het probleem zit, zoals Sylvia ook aangeeft, in het plot. Misschien ook iets meer zijn sombere uitstraling beschrijven? En ja, de wereld kan mooi zijn.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?