Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

168 Hits

Publicatie op:
De man met het gebogen hoofd.
 
De man met het gebogen hoofd.
Bijna elke dag loopt hij langs ons huis. De man met het gebogen hoofd. Hij kijkt niet op of om. Zijn blik reikt niet verder dan zijn schoenpunten. Met grote stappen loopt hij door onze straat en weg is hij weer.
Laatst maakte ik een ochtendwandeling langs het oude Hoogeveens kanaal. Een heerlijke dag om buiten in de natuur te zijn. Het zonnetje scheen door de takken van de half omgevallen treurwilg en de vogels floten hun mooiste liedje. De koolmeesjes waren er en een aalscholver was druk bezig visjes te vangen in het donkere water. Hoe presteert deze vogel het toch steeds weer om onder water visjes te verschalken? Een kleurrijke mandarijneend verstoorde het jagen van de aalscholver. Het geluid van het kleine watervalletje reikte tot aan de sluis.
Aan de overkant herkende ik, door de bladeren van de bramenstruiken heen, het silhouet van de man. Lang, hoofd gebogen en in gedachten verzonken. Ik bleef hem volgen, zonder bang te zijn dat hij mij zou betrappen. Waar zou hij aan denken? Mooie vrouwen? Ach nee, daar is hij te oud voor. Een zonnige vakantiebestemming? Maar hier bij het oude kanaal is het toch fantastisch? Of zou hij gewoon een piekeraar, een mijmeraar en een tobber zijn?
Ik had medelijden met hem. Hij miste de aalscholver, de mandarijneend en de koolmeesjes. Het geluid van het watervalletje en de heerlijke geuren van het voorjaar. De wereld om hem heen.
De denker

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De man met het gebogen hoofd."

© Jan Boxem
10.02.21
Feedback:
Het verhaal begint mooi maar lijkt niet af te zijn waardoor de spanningsboog ontbreekt. Wat wil je vertellen met dit verhaal? Met welke bedoeling volg je de man en waarom blijft het bij aannames die je over hem doet. Het verhaal mist een plot.
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 11.02.21
  Bedankt, dat je commentaar hebt geleverd Sylvia. Mijn bedoeling was met mijn verhaal om mensen duidelijk te maken hoe mooi de wereld is. Deze man zit in zijn eigen wereld. Hij mist zoveel.
10.02.21
Feedback:
Met plezier gelezen, maar helaas een kort einde aan het verhaal. Je bleef hem volgen en dan?
 • Schrijfkwaliteit
  3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 11.02.21
  Ik heb geprobeerd met mijn verhaal Henk om mensen er toe te zetten meer om zich heen te kijken. De wereld is zo mooi.
  • Jan Boxem 11.02.21
   @HV Dank je
  • Henk Vergeel 11.02.21
   Duidelijk Jan. Het verhaal leest plezierig, maar het probleem zit, zoals Sylvia ook aangeeft, in het plot. Misschien ook iets meer zijn sombere uitstraling beschrijven? En ja, de wereld kan mooi zijn.

In elke boekenwinkel: