1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 31-05-2021

Hits: 169

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De lift

Aangepast: 01-06-2021

Vrijdagnamiddag 15h59.

Samen met m’n collega’s viseer ik stiekem de bureauklok. De verlossende klik hakt de werkweek eraf en iedereen haast zich met het aktentasje in de hand naar de lift, zo’n gedistingeerd geval dat pas na de elvendertigste druk op de oproepknop zich verwaardigt zijn oproeplampje te laten oplichten. Dan richten we gezamelijk onze blikken gebiologeerd op de jojo spelende verdiepingslichtjes tot het eindelijk onze beurt is. Om te benadrukken wie er de baas is, wacht de smeerlap nog enkele eeuwigdurende seconden vooraleer hij geruisloos z’n deuren opent, alsof hij daar gans die tijd al stond. Met wat quasi verontschuldigend gedribbel wurmen we ons in het onding. Als dan eindelijk de deuren dicht schuiven, komt ons nieuwbakken stagairtje in hups minirokje nog haastig aangetrippeld op hoge hakjes, iets wat m’n overwegend mannelijke collega’s wel zien zitten: op de eerste rij wordt verdacht weinig animo getoond om haar de benodigde plaats te gunnen. Achteraan stijgt wat irriterend gezucht op. De deuren van het omhooggevallen sardineblik schuiven voor de tweede keer langzaam dicht. En...

‘Ping!’: een alarmsignaal weerklinkt als een beleefd kuchje. Zijne hoogheid mijnheer de Ascenseur meldt in flitsende rode blokletters ‘OVERBELAST’, wat het  schaamrood op ons stagairs gezichtje en geniepig gegrinnik op onze smoelen doet opborrelen. De deuren schuiven wederom open, de hoge hakjes trippelen wat verbolgen terug de gang op. Een beetje oenig staart zij gepikeerd naar het tapijt terwijl wij onze lachspieren verbeten in bedwang houden door ostentatief het ouwbollig schilderijtje achter haar te bestuderen.

De deuren schuiven wederom langzaam dicht. En ja, verdomd!, daar komt onze bureelchef aangewaggeld. Nu er iemand was uitgestapt, ziet de corpulente man zijn kans schoon en schuifelt vastbesloten de drempel over. Eerst wordt nog wat aarzelend gezocht naar de juiste woorden om de baas diplomatisch duidelijk te maken dat hij... eh... te dik is. Maar nu hij als een rasechte hoofdpinguin iedereen voetje voor voetje achteruit drijft, steekt er een zekere samenzweerderigheid de kop op. Het gebrek aan animo van daarnet maakt nu ruim plaats voor een overduidelijke bereidwilligheid. Vol spanning verkneukelen we ons in de volgende ‘ping!’ die hem de deur zou wijzen naar het stagaireke. Aan zijn gezicht te lezen is het duidelijk wat er op onze verkrampte gezichten heimelijk staat geschreven: ‘die hebben we eindelijk te stekken!’. Wantrouwig wiebelt hij heen en weer en loenst wat onzeker naar z’n personeel. De deuren schuiven wederom dicht en... de lift vertrekt! Consternatie alom, de gesmoorde ‘Wat?’s en ‘Huu?’s knakken het toch al beschadigde zelfvertrouwen van onze chef die verontwaardigd ons vorsend aankijkt. Tegen dat we beneden gearriveerd zijn rollen we haast gierend van het lachen de lift uit.

Maandag zullen we het kunnen gaan uitleggen...

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.06.21
Feedback:
Pijnlijk grappig
Show more
31.05.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Lotje
780
Lezen?
Stil!
769
Lezen?
Column
Vertrouwen
740
Lezen?