Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De keuken van tante Marie

Toen werken nog werken voor hem betekende zat hij op dit tijdstip nog gewoon achter zijn pc op kantoor. Dat is allemaal veranderd en ten goede? Hij twijfelt. Hij is 34 jaar, makelaar van zijn vak, verliefd op Bram, maar die weet het niet en zal het ook niet weten, maar dat is van later zorg. Nu, nu is het probleem, nu weet hij niet wat te doen.
Het lijkt wel of de hele wereld naar hem kijkt en er is niets veranderd behalve zijn bankrekening. Een half jaar geleden heeft hij de hoofdprijs gewonnen, een paar miljoen euro en dit had hij zich gewenst, het leven lacht hem toe.
Direct zegde hij zijn baan op, kocht een dure auto, betaalde schulden af, hielp drie vrienden met schulden, gaf zijn moeder een huis en maakte een trip naar New York. Zijn bankrekening was wat geslonken maar er is genoeg voor de rest van zijn leven.
Maar hoe leef je verder met geld?
Zoals nu, hij drinkt wat in een onbestendige gelegenheid, lijkt hier een beetje op de keuken van tante Marie, een beetje alternatief, maar hij is alleen en buiten ziet hij de jachtigheid van het leven voorbij gaan.
Hoort hij daar niet meer bij ? Iedereen in zijn directe omgeving is jaloers maakt grapjes over zijn “ goddelijke “ leven en al die vrouwen ?
Hij valt niet op vrouwen maar dat weten ze niet, hij doet maar alsof, hij wil niet anders zijn en nu is hij nog meer “ anders “ geworden.
Zittend met het glas wijn denkt hij, dit wil ik niet en hij wil iemand bellen maar wie, iedereen is aan het werk
“ Meneer, ik ga zo sluiten, ik moet de kinderen uit school halen, u moet nog wel betalen.”
Hij betaald en geeft wat fooi kan ze goed gebruiken denkt hij.
Buiten blijft hij staan en draait terug naar het cafe,
“ Heeft u werk voor mij? Ik hoef geen salaris, maar ik wil graag werken.”
Verrast wenkt ze hem binnen en maken een afspraak voor de avond en dan praten ze, Jonas heeft een uitdaging gevonden en Mathilde is blij met zijn hulp.
Werken doet hij nu zeven dagen per week, “ de keuken van tante Marie” zoals de bar gedoopt wordt, is een echt yuppen cafe en groeit elke dag.
Jonas heeft een eerste doel in zijn rijke leven gevonden. Hij zoekt nu verder, hij pakt zijn telefoon en belt Bram.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 191
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten