Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 572
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De keuken van tante Marie

| Trees Middelkoop
Toen werken nog werken voor hem betekende zat hij op dit tijdstip nog gewoon achter zijn pc op kantoor. Dat is allemaal veranderd en ten goede? Hij twijfelt. Hij is 34 jaar, makelaar van zijn vak, verliefd op Bram, maar die weet het niet en zal het ook niet weten, maar dat is van later zorg. Nu, nu is het probleem, nu weet hij niet wat te doen.
Het lijkt wel of de hele wereld naar hem kijkt en er is niets veranderd behalve zijn bankrekening. Een half jaar geleden heeft hij de hoofdprijs gewonnen, een paar miljoen euro en dit had hij zich gewenst, het leven lacht hem toe.
Direct zegde hij zijn baan op, kocht een dure auto, betaalde schulden af, hielp drie vrienden met schulden, gaf zijn moeder een huis en maakte een trip naar New York. Zijn bankrekening was wat geslonken maar er is genoeg voor de rest van zijn leven.
Maar hoe leef je verder met geld?
Zoals nu, hij drinkt wat in een onbestendige gelegenheid, lijkt hier een beetje op de keuken van tante Marie, een beetje alternatief, maar hij is alleen en buiten ziet hij de jachtigheid van het leven voorbij gaan.
Hoort hij daar niet meer bij ? Iedereen in zijn directe omgeving is jaloers maakt grapjes over zijn “ goddelijke “ leven en al die vrouwen ?
Hij valt niet op vrouwen maar dat weten ze niet, hij doet maar alsof, hij wil niet anders zijn en nu is hij nog meer “ anders “ geworden.
Zittend met het glas wijn denkt hij, dit wil ik niet en hij wil iemand bellen maar wie, iedereen is aan het werk
“ Meneer, ik ga zo sluiten, ik moet de kinderen uit school halen, u moet nog wel betalen.”
Hij betaald en geeft wat fooi kan ze goed gebruiken denkt hij.
Buiten blijft hij staan en draait terug naar het cafe,
“ Heeft u werk voor mij? Ik hoef geen salaris, maar ik wil graag werken.”
Verrast wenkt ze hem binnen en maken een afspraak voor de avond en dan praten ze, Jonas heeft een uitdaging gevonden en Mathilde is blij met zijn hulp.
Werken doet hij nu zeven dagen per week, “ de keuken van tante Marie” zoals de bar gedoopt wordt, is een echt yuppen cafe en groeit elke dag.
Jonas heeft een eerste doel in zijn rijke leven gevonden. Hij zoekt nu verder, hij pakt zijn telefoon en belt Bram.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 281

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Blaten

Geschreven door stella Mantel. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
We lopen in de Alpen, een vlak stuk, bedekt met rotsblokken.Dan horen we geblaat, een schaap heeft zich klem gewurmd tussen twee rotsblokken.We trekken en duwen, het lukt, ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!