Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

De kater

Rood of wit? Ik twijfel. Waarom de hele avond in een kanten kriebelstring lopen, terwijl ik niet eens weet of Arnout komt? Aan de andere kant, ik zie zijn misprijzende blik al voor me wanneer ik mijn sexy jurkje van me af laat vallen en genadeloos zicht bied op een degelijke directoire. Besluiteloos schenk ik mezelf een glas wodka in. 
‘Ik bel je,’ had Arnout bij het afscheid gefluisterd. De herinnering aan onze ene nacht samen bezorgt me gelukzalige vlinders in mijn buik. Ik neem een flinke slok. Twee maanden wacht ik nu al op zijn telefoontje. Waarom laat hij niets van zich horen? Wat een lul! Nijdig giet ik het laatste restje wodka in mijn keel.

Draaierig van het dansen plof ik gracieus op een fatboy en grijp naar het eerste glas binnen handbereik. Ik spoel de weeïge baco-smaak weg met de twee lauwe biertjes die eveneens op het bijzettafeltje staan. Luidkeels zing ik mee met TC Matic. 
‘Oeh lalala, oeh lalala, c’est magnifiiiiiiiiiike!’ 
Mocht Arnout nu binnenkomen, dan ziet hij meteen dat deze dame hem geen seconde gemist heeft. Waar blijft hij toch?

Wankel wurm ik me door het feestgedruis richting de drank. Daar staat hij! Mooie, lieve, geweldige Arnout met zijn prachtige krullen en goddelijke lichaam.
‘Gezellig, hè?’ roep ik in zijn oor. 
Hij kijkt verstrooid op. ‘In godsnaam, Marloes. Wat wil je?’
Ik glimlach verleidelijk. ‘Zullen we dansen?’
Het meisje, met wie hij zo-even nog aan het zoenen was, staart mij vol afgrijzen aan. 

Met mijn pumps in de ene en een halfvolle fles prosecco in de andere hand strompel ik naar buiten. 
‘Gaat het een beetje?’
Ik draai me om en kijk in het vriendelijke gezicht van een man met grijzende slapen en vrolijke lachrimpeltjes. 
‘Ja, meneer,’ lispel ik.
Hij grinnikt. Met een onvaste armzwaai wijs ik naar de openstaande deur. ‘Ikluznogwelwah.’ Behulpzaam haakt hij zijn hand achter mijn elleboog. 

Het licht door de halfopen gordijnen doet pijn aan mijn ogen en mijn mond is kurkdroog. Ik richt me op en kijk rond in de vreemde slaapkamer. Langzaam komen de herinneringen aan het feest terug. Arnout is gekomen! Het komt weer goed tussen ons. Genoegzaam sluit ik mijn ogen.
‘Goedemiddag, schoonheid. Je lust vast een espresso.’
Ik schiet overeind en staar naar de man in de deuropening. Voor zijn openhangende badjas houdt hij een dienblad. 
‘Wie bent u?’ vraag ik schor.
Verbouwereerd zet hij het dienblad op het nachtkastje. Mijn bonzende hersenen draaien overuren. Waar ben ik in hemelsnaam beland?

Enigszins wankel loop ik de trap af. De geur van gebakken eieren komt me tegemoet. Arnout zit met zijn rug naar me toe aan de keukentafel. Verheugd sla ik mijn armen om hem heen en zoen hem in zijn nek. Achter mij hoor ik een kuchje en ik draai me abrupt om. De badjasman kijkt me een moment verwonderd aan en schraapt zijn keel. 
‘Ook een eitje, Arnout?’
‘Lekker, Pap.’

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 224
(Gemiddelde waardering 5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster