Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De kater

| MW Valkenburg

Rood of wit? Ik twijfel. Waarom de hele avond in een kanten kriebelstring lopen, terwijl ik niet eens weet of Arnout komt? Aan de andere kant, ik zie zijn misprijzende blik al voor me wanneer ik mijn sexy jurkje van me af laat vallen en genadeloos zicht bied op een degelijke directoire. Besluiteloos schenk ik mezelf een glas wodka in. 
‘Ik bel je,’ had Arnout bij het afscheid gefluisterd. De herinnering aan onze ene nacht samen bezorgt me gelukzalige vlinders in mijn buik. Ik neem een flinke slok. Twee maanden wacht ik nu al op zijn telefoontje. Waarom laat hij niets van zich horen? Wat een lul! Nijdig giet ik het laatste restje wodka in mijn keel.

Draaierig van het dansen plof ik gracieus op een fatboy en grijp naar het eerste glas binnen handbereik. Ik spoel de weeïge baco-smaak weg met de twee lauwe biertjes die eveneens op het bijzettafeltje staan. Luidkeels zing ik mee met TC Matic. 
‘Oeh lalala, oeh lalala, c’est magnifiiiiiiiiiike!’ 
Mocht Arnout nu binnenkomen, dan ziet hij meteen dat deze dame hem geen seconde gemist heeft. Waar blijft hij toch?

Wankel wurm ik me door het feestgedruis richting de drank. Daar staat hij! Mooie, lieve, geweldige Arnout met zijn prachtige krullen en goddelijke lichaam.
‘Gezellig, hè?’ roep ik in zijn oor. 
Hij kijkt verstrooid op. ‘In godsnaam, Marloes. Wat wil je?’
Ik glimlach verleidelijk. ‘Zullen we dansen?’
Het meisje, met wie hij zo-even nog aan het zoenen was, staart mij vol afgrijzen aan. 

Met mijn pumps in de ene en een halfvolle fles prosecco in de andere hand strompel ik naar buiten. 
‘Gaat het een beetje?’
Ik draai me om en kijk in het vriendelijke gezicht van een man met grijzende slapen en vrolijke lachrimpeltjes. 
‘Ja, meneer,’ lispel ik.
Hij grinnikt. Met een onvaste armzwaai wijs ik naar de openstaande deur. ‘Ikluznogwelwah.’ Behulpzaam haakt hij zijn hand achter mijn elleboog. 

Het licht door de halfopen gordijnen doet pijn aan mijn ogen en mijn mond is kurkdroog. Ik richt me op en kijk rond in de vreemde slaapkamer. Langzaam komen de herinneringen aan het feest terug. Arnout is gekomen! Het komt weer goed tussen ons. Genoegzaam sluit ik mijn ogen.
‘Goedemiddag, schoonheid. Je lust vast een espresso.’
Ik schiet overeind en staar naar de man in de deuropening. Voor zijn openhangende badjas houdt hij een dienblad. 
‘Wie bent u?’ vraag ik schor.
Verbouwereerd zet hij het dienblad op het nachtkastje. Mijn bonzende hersenen draaien overuren. Waar ben ik in hemelsnaam beland?

Enigszins wankel loop ik de trap af. De geur van gebakken eieren komt me tegemoet. Arnout zit met zijn rug naar me toe aan de keukentafel. Verheugd sla ik mijn armen om hem heen en zoen hem in zijn nek. Achter mij hoor ik een kuchje en ik draai me abrupt om. De badjasman kijkt me een moment verwonderd aan en schraapt zijn keel. 
‘Ook een eitje, Arnout?’
‘Lekker, Pap.’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 343

(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ayahuasca

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in Kort verhaal.
Zijn bijna wekelijkse hemelbestorming ontstaat mede door toedoen van een piepklein drankje: AYAHUASCA genaamd. Dit magische drankje is  zijn toevluchtsoord als remedie...
Meer lezen van MW Valkenburg ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!