Aysline McGrath

De indringer

© Aysline McGrath op 22.11.2022.

Nooit gedacht dat ik me ooit zou moeten verstoppen in een kast. Maar hier zit ik dan in het donker, starend door de kier van de deuren naar de slaapkamer. Omhuld door de geuren van Marseille zeep die in de vers gewassen kleding hangt.
De zware voetstappen naderen op de trap. Het hout kraakt onder het gewicht en er loopt een rilling over mijn rug. Ik durf me niet te bewegen; het huis is oud en elke beweging die gemaakt wordt, heeft geluid tot gevolg. Nee, ik blijf staan waar ik ben en verroer me geen millimeter.
Mijn vingers beven terwijl ik mijn ademhaling onder controle probeer te houden. Zou hij in de slaapkamer komen?
De ruimte waar ik naar kijk, is gehuld in duisternis. Enkel een straal van de volle maan breekt het donker waardoor ik opmerk dat de deur open geduwd wordt. Ook deze beweging wordt vergezeld van een luid gekraak. Ik voel het koude zweet in druppels langs mijn voorhoofd glijden.
Ik hap naar adem, wens dat ik een andere verstopplaats had! Als hij het licht zou aandoen, ziet hij me door de openstaande kier van de deur!
Ik zie hem niet goed, alleen zijn silhouet. Een dreigende, grote schaduw die in de deuropening staat. Hij lijkt te twijfelen omdat hij niet meteen binnenkomt. Zou hij me gezien hebben?
De schaduw zet een stevige stap de kamer in en ik sla mijn handen voor mijn mond. Bang dat hij mij zou horen. Ik vervloek mijn snelle hartslag; ik voel het bonzen in mijn keel en mijn bloed suist in mijn oren. Mijn instinct wil dat ik me meer naar achteren verzet, maar mijn lichaam lijkt wel bevroren en weigert dienst.
Zonder mijn hoofd te bewegen, volgen mijn ogen hoe hij naar het bed stapt en daar even blijft staan. Door het maanlicht kan ik nu zien dat hij lang is; veel groter dan ik. Hij is stevig gebouwd; brede schouders, sterke armen. Ik knipper een paar keer met mijn ogen, probeer in te ademen, maar het zweet druppelt van mijn voorhoofd over mijn gezicht.
Ik realiseer me dat ik hier weg moet. Ik moet uit mijn schuilplaats komen en erop vertrouwen dat ik sneller ben dan hem. Hij beweegt zich naar het venster, kijkt even naar buiten voordat hij op het bed gaat zitten. Tot mijn afgrijzen, zie ik hoe hij zijn hand naar de lamp gaat. Hij gaat het licht aansteken, maar ik heb het geluk dat hij met zijn rug naar me zit. Dit is mijn kans.
Ik grijp naar mijn wapen, zet me recht en open de deuren.
Ik ben sneller … De man heeft het amper door wanneer ik achter hem het bed op kruip en het scherpe mes over zijn keel laat gaan. Gorgelend in zijn eigen bloed valt hij op zijn rug. De witte lakens onder hem kleuren een donkerrood.
Hij kijkt me angstig aan en ik grijns mijn tanden bloot. Mijn tweede moord is gebeurd. Zouden de buren thuis zijn?

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  05.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Spannend verhaal met opmerkelijk einde
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  05.12.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Spanning genoeg ... Goed geschreven. Ik 'mis' wel iets op 't einde. Geen idee wat. Anderzijds heeft dat triviale ook wel wat. Vier welverdiende sterren. :)
  Show more
  1 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 289
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Patrick Bernauw: Heer Halewijn

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.