Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

De ijsman
Inzendingen: 1053
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De ijsman
© Jan Boxem op .
Aantal hits: 194
De ijsman.(1959)
“Hij komt eraan. Hij komt eraan.” We stoven uit elkaar en renden naar huis om een emmer of handdoek op te halen. “Waar is hij nu?” ”Aan het begin van de Karel Doormanstraat!”.
De jeugd van de Evertsenstraat, Trompstraat en Karel Doormanstraat in Meppel had al de hele middag op hem staan wachten.
En nu zagen ze hem om de hoek verschijnen.
De ijsman.
Twee keer per week bracht hij, met een platte kar en een motortje op het voorwiel, grote brokken ijs naar slagerij Dengerink. We waren net op tijd. Bertje Veld en Clara Burgwal hadden al een mooi stuk in hun emmer liggen en Keesje ter Heide liet zijn tong al langs een groot ijsblok gaan. “Meneer, heeft u nog wat voor mij?” vroeg ik de man op de kar. Een vriendelijk gezicht draaide zich om en pakte een stuk ijs van ongeveer een decimeter. Terwijl het karretje verder tufte richting Witte de Withstraat, liepen wij al likkend en lachend terug naar huis. Waar de buikpijn ‘s avond van kwam liet zich raden.
Dit artikel delen?
Opmerking auteur:
Ik ontvang graag feedback
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "De ijsman"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(762)
459 commentaren
87 nuttige stemmen.
24.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Prachtig geschreven! Nu vindt iedereen het normaal om een diepvries te hebben.
Grammatica & Spelling:
Voldoende
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart