1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-10-2020

Hits: 317

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De ijsman

Aangepast: 28-10-2020
De ijsman.(1959)
“Hij komt eraan. Hij komt eraan.” We stoven uit elkaar en renden naar huis om een emmer of handdoek op te halen. “Waar is hij nu?” ”Aan het begin van de Karel Doormanstraat!”.
De jeugd van de Evertsenstraat, Trompstraat en Karel Doormanstraat in Meppel had al de hele middag op hem staan wachten.
En nu zagen ze hem om de hoek verschijnen.
De ijsman.
Twee keer per week bracht hij, met een platte kar en een motortje op het voorwiel, grote brokken ijs naar slagerij Dengerink. We waren net op tijd. Bertje Veld en Clara Burgwal hadden al een mooi stuk in hun emmer liggen en Keesje ter Heide liet zijn tong al langs een groot ijsblok gaan. “Meneer, heeft u nog wat voor mij?” vroeg ik de man op de kar. Een vriendelijk gezicht draaide zich om en pakte een stuk ijs van ongeveer een decimeter. Terwijl het karretje verder tufte richting Witte de Withstraat, liepen wij al likkend en lachend terug naar huis. Waar de buikpijn ‘s avond van kwam liet zich raden.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

17.03.21
Feedback:
Mooi verhaal. Van voor mijn tijd maar je voelt de sfeer van toen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.10.20
Feedback:
Prachtig geschreven! Nu vindt iedereen het normaal om een diepvries te hebben.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.10.20
Feedback:
Het gevoel komt helemaal over, leuk!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?