Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 1003
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De heer Vreeswijk - 'Louise zit niet op je nagels te bijten'
© Han Maas op .
Aantal hits: 148
Hoe oud zou hij geweest zijn toen hij zijn eerste ‘ingezonden brief’ schreef? Weloverdacht, eerst in het klad. Groeten doe je je buurman, ‘Hoogachtend’ was gepaster, ook al wist de heer Vreeswijk nooit wie hij moest ‘hoogachten’, getuige de felle inhoud van de brieven, zoals toen met die kruisraketten.
Richting de brievenbus was de hond zijn enige volger en Sonja Barend nodigde hem echt niet uit. Het leverde hem geen cent op. Integendeel, het kostte hem een ‘Juliana’ in de rechterbovenhoek van de enveloppe.
Van het begrip ‘influencer’ krijgt de heer Vreeswijk een griepgevoel: een geestelijke diarree met de waan van de dag als klysma.
‘Louise zit niet op je nagels te bijten’ – dat zal die Famke nu wel doen…
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De heer Vreeswijk - 'Louise zit niet op je nagels te bijten'"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
02.10.20
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !