Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

DE HAPTOTHERAPEUT

 

De haptotherapeut  zit onderuitgezakt in zijn sofa. De eerste kennismaking geschiedt zonder veel poeha  en is niet meer dan een voorzichtige verkenning. 

Recht-toe- recht-aan; in drie ont-moetingen  kijken of er een klik is en de magie tussen ons zijn werk kan gaan doen. Nu is hij nog een vreemdeling... Een slanke man van middelbare leeftijd,

met helderblauwe ogen. Voor mij heeft hij nog geen intrinsieke waarde, al lijken de tranen in zijn ogen oprecht te zijn.

Mijn levensverhaal vertel ik met horten en stoten, op geleide van zijn reactie, die mij slechts bemoedigt en nooit of te nimmer dwingt.

Vandaag onthul ik slechts een tipje van de sluier en hij kijkt mee in de verborgen wereld waar ik mij thuis waan. Dat dacht ik althans, maar het blijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten-door deze lieve man met zijn helderblauwe ogen.

Mijn verhaal is even zijn verhaal.  Voor mijn ogen zie ik hem veranderen.

Alsof ik mijzelf zie, maar dan vanuit een ruimer perspectief.

Anders, beter. Mijn tranen prikken niet meer in mijn ogen...

 

 

© Asko De vries robles op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.