Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De ex

Publicatie: 01 november 2021

Elke keer wanneer ik Mary-Lise tegenkom moet ik slikken. U kent dat waarschijnlijk wel, bij het tegenkomen van een ex, dat emoties door u heen spoelen als een draaikolk door de slokdarm bij zo’n reclame van maagzuurtabletten.

Helaas kom ik haar vaak tegen, niet dagelijks, maar het scheelt niet veel. Ronald, haar broer, is namelijk mijn beste vriend. Op zijn zolderkamer zoenden we voor het eerst, tijdens de korte tijdspanne dat Ronald naar het toilet ging, onwennig en voorzichtig friemelend, met onze oren gespitst om de kraak van de plank voor zijn deur niet te missen. 
   Ronald is zo’n type dat “Niet kan kiezen, jullie zijn allebei belangrijk.” 
   Hij hoeft niet te kiezen, hij kan ons los van elkaar zien en dat vertel ik hem keer op keer. Maar nee, hij organiseert steeds een “gezellig dagje”: met elkaar naar het strand of de olifanten en leeuwen bewonderen bij Artis, zelfs fietsen over de Veluwe of kanoën bij Giethoorn. Hij wil nog een keer gedrieën het Pieterpad lopen, hoe verzin je het. Het bedrijf waar hij voor werkt doet iets vaags in de ‘hospitality’ en hij krijgt korting op concerten. Hij bestelt elke keer drie tickets: voor The Rolling Stones, Bruce Springsteen, The Stray Cats en meer van die oudjes in de revivaltour. Met mijn bescheiden salaris kan ik een concert niet veroorloven en weigeren doe ik dan ook niet, maar het blijven moeilijke dagen. Steeds die steelse blikken opzij, voorzichtig manoeuvrerend ronddollen, dicht bij elkaar om je verstaanbaar te maken. Ik hou Ronald zoveel mogelijk als pion tussen ons in. Het spel van afstoten en naderbij komen en weer afstoten.

En wat doet Ronald bij de viering van het zesde lustrum van ex-schoonmams? Hij troont mij door het zaaltje en schuift mij aan de hoofdtafel bij de jarige, aan de rand van de dansvloer. Als speciale familievriend knuffelt ex-schoonmama mij hartelijk en ex-schoonpa roffelt in zijn enthousiasme mijn schouder blauw. De lichtshow van de coverband lijkt gericht op de lege stoel waar Ronald naar wijst.
   De stoel daarnaast zit Mary-Lise, mijn ex.
   In al haar lelijkheid, ik ruik haar zurige oksels en haar vette haar glimt door de gekleurde spotjes. Met de stem van een drachtige ezel roept zij mij vrolijk toe. 
   Ik slik nog de vieze smaak weg van die zoen op de zolderkamer. En we zijn al drieëntwintig jaar uit elkaar, na drie dagen en twee uur verkering.

WAARDERING
HITS
193
AANGEPAST: 01-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
03.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel grappig einde! Nog echt gebeurd ook?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • MC H 03.11.21
    Hoi Monetta, Gelukkig niet echt gebeurt :) Ik begrijp niet bij al mijn exen wat de aantrekkelijkheid vroeger was, maar zó erg...
02.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Grappig verrassend einde.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig