Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

227 Hits

Publicatie op:
De eerstwachtende

Lijkschouw na euthanasie. Ik breek in bij een huis, een thuis, dat geschokt de adem inhoudt. Het verzet zich bijna tastbaar tegen mij, indringer van buiten die komt controleren. Terwijl de grens van hier naar hierna nog in de plooien van de gordijnen ruist.

De overledene geschouwd, de naasten gecondoleerd, zij blijven bij elkaar. Ik ga met de huisarts naar de huiskamer. De papieren doornemen, de Officier van Justitie bellen. Een formaliteit van vijf minuten. In de kleine huiskamer is gerookt, sigaretten lang de spanning en het verdriet op afstand geblazen. Diep in, vasthouden, lang uit. De rook vertelt me dat ik op vreemd terrein ben, eist mijn vertrek: prikkende ogen, hoofdpijn, droge keel. Roken schaadt uw gezondheid en die van anderen.

De stem op het bandje van het Openbaar Ministerie vertelt me dat ik ‘de eerstwachtende’ ben. Wie weet.  


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De eerstwachtende"

© L.M. Spooren
08.10.20
Feedback:
Heel mooi geschreven!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
08.10.20
Feedback:
Graag gelezen, geweldig einde!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.10.20
Feedback:
Geweldig. Zeer de moeite waard om te lezen.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig