Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

De drie ballonnen

In het dorp is het zomerfeest in volle gang. Er is een kermis, er zijn spelletjes en elk kind heeft een mooie, gekleurde ballon gekregen.
Er zit een kaartje aan met daarop een adres in het dorp en de vraag om een kaartje terug te sturen en te vermelden, waar ze de ballon hebben gevonden. Zometeen zullen de ballonnen worden opgelaten in een weiland even buiten het dorp.

En daar gaan ze! Wat mooi om te zien, al die kleurige ballonnen in de lucht!

Drie ballonnen, een blauwe, een rode en een gele, hebben afgesproken om bij elkaar te blijven. In het begin lukt dit aardig. Maar al gauw zweven ze elk een andere kant op.

Twee ballonnen hebben pech.
De gele ballon raakt verstrikt in de takken van een hoge boom en wordt lek geprikt door een vogel. Zijn kaartje bungelt aan een tak. 
De blauwe ballon blijft aan de haan op de kerktoren hangen.

Maar de rode ballon zweeft een straat in en ziet daar voor een raam een meisje in bed liggen. De ballon blijft voor het raam heen en weer zwaaien.

‘Mam, kijk eens!’ roept het meisje opgewonden, ‘Die mooie ballon blijft hier zweven en er zit een kaartje aan.’

Haar moeder opent het raam, haalt de ballon naar binnen en bekijkt het kaartje.

‘Er staat een adres op. Het is de bedoeling dat je een kaartje daar naartoe stuurt,’ zegt ze.

En dat gebeurt. Het meisje schrijft een briefje naar het dorp, waar de ballon vandaan komt. Ze vertelt, dat ze 10 jaar is en lang in bed moet liggen, omdat ze ziek is.

Een week later wordt er een postzak vol brieven, kaarten, tekeningen, foto's en zelfs pakjes bij haar bezorgd.

En dat allemaal dankzij een rode ballon.

 

© Ineke Dijkhuis op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wat een lief verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wat een ontzettend lief verhaal, Ineke. Ik hou ervan.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik zie de symboliek wel! Mooi verhaal met veel symboliek. Het meisje is blij met de balonnen en dat is een metamofoor naar het leven denk ik. ERg graag gelezen Ineke. Vier sterren. Veel liefs van mij
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een mooi verhaal, Ineke, alleen mis ik hierin de kleurensymboliek, zoals uitgelegd door de redactie. Misschien een idee om wat vaker in de rubriek ‘Korte verhalen’ te schrijven?
Overigens is deze kleuren-rubriek een rubriek die mij weinig aanspreekt, maar dat is geheel persoonlijk natuurlijk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ineke Dijkhuis 07.11.21
  Dankjewel voor je waardering, Ewald. Ik heb al een verhaal in deze rubriek geplaatst met de kleurensymboliek, namelijk: 'Rood, Blauw en Groen'
  Past dit verhaal dan bij de rubriek 'Korte verhalen'? Ik weet vaak niet waar de verhalen geplaatst moeten worden. 55 woordenverhalen is duidelijk, sprookjes ook, maar dit verhaal heb ik hier geplaatst, omdat ik er drie kleuren in verwerkt heb. Als ik de korte verhalen lees, zijn dat een heel ander soort verhalen dan wat ik hier heb geschreven. Dus vandaar bij de 'Drie Kleuren' rubriek.
  • Ineke Dijkhuis 07.11.21
   @Ewald Bedankt voor je uitleg, Ewald. Ik had het ook gelezen. En ik denk, dat ik dit verhaal beter bij de rubriek Volksverhaal had kunnen plaatsen.
  • Ewald Hagedorn 07.11.21
   Beste Ineke, de redactie geeft de volgende toelichting: "Het is echter niet de bedoeling om een kleur sec alleen als kleur te gebruiken maar ook als bv begrip, symbool of gemoedstoestand (Een blauwtje lopen, Zich groen en geel ergeren, wit wegtrekken, etc) ."
   Dat zie ik dus niet terug in je verhaaltje. Nogmaals, het is niet mijn favoriete rubriek en in de rubriek Korte verhalen, kun je naar mijn idee alles kwijt, zolang het maar fictie betreft.