Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De drie ballonnen

Publicatie: 07 november 2021

In het dorp is het zomerfeest in volle gang. Er is een kermis, er zijn spelletjes en elk kind heeft een mooie, gekleurde ballon gekregen.
Er zit een kaartje aan met daarop een adres in het dorp en de vraag om een kaartje terug te sturen en te vermelden, waar ze de ballon hebben gevonden. Zometeen zullen de ballonnen worden opgelaten in een weiland even buiten het dorp.

En daar gaan ze! Wat mooi om te zien, al die kleurige ballonnen in de lucht!

Drie ballonnen, een blauwe, een rode en een gele, hebben afgesproken om bij elkaar te blijven. In het begin lukt dit aardig. Maar al gauw zweven ze elk een andere kant op.

Twee ballonnen hebben pech.
De gele ballon raakt verstrikt in de takken van een hoge boom en wordt lek geprikt door een vogel. Zijn kaartje bungelt aan een tak. 
De blauwe ballon blijft aan de haan op de kerktoren hangen.

Maar de rode ballon zweeft een straat in en ziet daar voor een raam een meisje in bed liggen. De ballon blijft voor het raam heen en weer zwaaien.

‘Mam, kijk eens!’ roept het meisje opgewonden, ‘Die mooie ballon blijft hier zweven en er zit een kaartje aan.’

Haar moeder opent het raam, haalt de ballon naar binnen en bekijkt het kaartje.

‘Er staat een adres op. Het is de bedoeling dat je een kaartje daar naartoe stuurt,’ zegt ze.

En dat gebeurt. Het meisje schrijft een briefje naar het dorp, waar de ballon vandaan komt. Ze vertelt, dat ze 10 jaar is en lang in bed moet liggen, omdat ze ziek is.

Een week later wordt er een postzak vol brieven, kaarten, tekeningen, foto's en zelfs pakjes bij haar bezorgd.

En dat allemaal dankzij een rode ballon.

 

WAARDERING
HITS
211
AANGEPAST: 08-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
09.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Wat een lief verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Wat een ontzettend lief verhaal, Ineke. Ik hou ervan.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig