Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Inzendingen: 1058
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
De Drentse dorpsbakker
© Edith E op .
Aantal hits: 330

Het klingelende belletje doet ouderwets aan. Ik kan me spiegelen in de zwart-wit betegelde vloer. Alles ziet fris en blinkend schoon om door een ringetje te halen. Blijkbaar zijn zelfs de eigenaren meegepoetst, want er is niemand aanwezig.
Vooruit, het is vakantie en we hebben alle tijd van de wereld! Buiten zitten ze dan wel achter het glas te bakken in het felle zonlicht, maar hier binnen is het koel en prettig. Er hangt een geur van knapperig versgebakken brood dat nog warm voelt als het in de papieren broodzak wordt verpakt. Het brood van deze mensen, weten we uit ervaring, smaakt naar oliebollen. Het is maar goed, dat de vakantie niet lang meer duurt, want anders kan ik mezelf straks naar huis toe rollen.

Ik kom voor het overheerlijke slagroomappelgebak, vaste prik in het weekend, maar waar ik ook zoek, ik zie de puntjes niet liggen. Er is anders genoeg. Glazen vitrines met een keur aan smakelijk uitziende allerhande broodjes en bolletjes: ham-kaas croissants, saucijzenbroodjes, kerriebroodjes, ragoutbroodjes, uienkruiers, hawaipistolets. Ze hebben ook iets nieuws, zie ik. “Bananenboot” staat op het kaartje. Een ovaal brood als een flinke pizza. Ziet er heerlijk uit, maar wij hadden juist zin in zoet. Ook dat hebben ze in overvloed. Handgemaakte bonbons en Drentse turfjes, taarten en gebakjes. 

Nog komt er niemand. Ik krijg kramp in mijn kuiten van het staan. Ze zitten zeker achter koffie te drinken. O, daar hoor ik iets. Als ze me ziet staan trekt ze haar wenkbrauwen op.

“Ja?

Die Drenten lopen over van vriendelijkheid. Toch heb je er misschien meer aan dan vlotte jongens.

“Goedemiddag Mevrouw S. Drie slagroomappelgebakjes graag.”

“Heb ik niet. Anders nog iets?"

Dat is duidelijk. Ik zie ze dan ook nergens en ben hevig teleurgesteld voor niets te zijn gekomen. 

“Niet? Hoe kan dat nu? Anders hebt u ze wel.”

Ze schokt met haar schouders en zegt dan een tikkeltje verwijtend, maar niet onvriendelijk: 

“Nou ja, maar je bent ook veel te vroeg!” 




Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "De Drentse dorpsbakker"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart