1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De dans van de zalige geesten

Publicatie op : 17-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De dans van de zalige geesten

316 Hits.

31 mei 1943

Mijn allerliefste,

Het sneeuwt in mei. Onze tulpen zijn veranderd in witte sneeuwklokjes en als ik naar buiten kijk zie ik enkele kinderen die verwoed proberen om sleetje te rijden, wat natuurlijk niet gaat omdat het vriest. Weten zij dat het oorlog is? Wat lijkt het me nu fijn om kind te zijn! Want dan hoefde ik je dit vreselijke nieuws niet te vertellen. Dan zong ik liedjes op school en kreeg ik een beker warme melk als ik thuiskwam. Zou ik opgeschrikt worden door het avondalarm? Had ik ook Duitse vriendjes? Ik ben geen kind en ik word steeds opgeschrikt door dat noodsignaal! 

Al ging ik ook in een dal van de schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij; Uw stok en Uw staf die vertroosten mij. Al ging ik ook in een dal van de schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij;
Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.

Ik blijf de tekst herhalen, de hele nacht door, want slapen doe ik allang niet meer. En als ik ook word opgepakt?
Mijn verdriet en wanhoop maken soms plaats voor razernij. Je vrouw is gek aan het worden, Samuel. Ik zit hier aan tafel in een peignoir die ik niet meer heb uitgedaan sinds dat vreselijke nieuws dat Barbara me kwam meedelen. Een betraande Barbara, en dat wil heel wat zeggen, want een sterkere vrouw heb ik zelden gezien. Even leek het alsof ik haar moest troosten in plaats van zij mij, want ik heb geen traan gelaten. Dat doe ik stilletjes als ik in mijn bedje lig en de uren tel.
Ik heb zo weinig kracht meer dat ik elke minuut naar mijn bed verlang. Barbara werd zelfs een beetje boos toen ik weigerde met haar mee te gaan.

Ze is er niet meer, Samuel. Sarah is dood, Samuel, zomaar neergeschoten op straat, weggevlogen als een gewonde vogel, Samuel!

Immers zullen mij het goede en de weldadigheid volgen al de dagen mijns levens; en ik zal in het huis des Heeren blijven in lengte van dagen.

Ik luister naar het geluid van de trams buiten, een eindeloze cadans van doffe klanken die pijn doen aan mijn oren.
Ik sluit mijn ogen en blijf gewoon zo een tijdje zitten.

Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil.

Samuel, ben je daar?

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.08.20
Feedback:
Heel mooi, Ingrid. Al lezende bekroop mij het gevoel dat dit verhaal deel uitmaakt van een groter geheel. Uit de reactie van Janneke maak ik op dat dit inderdaad uit een boek van je komt.
De bijbelcitaten zijn zeer passend, al ben ikzelf niet gelovig. Dik vijf sterren.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.08.20
Feedback:
Ik ben hier erg van onder de indruk. Prachtig geschreven
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.08.20
Feedback:
Aangrijpend stuk over verlies en angst in de oorlog. Je taalgebruik is prachtig.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
689
Lezen?
Belle de jour
674
Lezen?