Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De byside/ de buitenvrouw

Publicatie: 13 mei 2021
Uit Antilliaanse verhalen

Het was een komen en gaan op het resort te Curaçao. Het appartement tegenover ons stond al een tijdje leeg. Tot er op een regenachtige middag een goed uitziende heer van middelbare leeftijd zijn intrek kwam nemen. ‘Wat doet een man op die leeftijd nou alleen in zo’n groot appartement?’ vroeg ik aan mijn vrouw. Ze trok haar schouders op en bleef mij het antwoord schuldig. We bleven, door het glas van de schuifpui heen, staan loeren en zagen zijn witte benen onder zijn korte broek uitkomen. ‘In ieder geval is hij nog niet zolang op het eiland,’ was de conclusie van mijn vrouw. ’s Avonds laat zaten we buiten, in de rook van de anti mugspiraal, naar de overkant te kijken. Niet veel later werd het aan de overkant donker en trokken we de conclusie dat hij wel moe moest zijn van de lange reis.
De volgende middag keken we verbaasd op toen er een wulpse dame in wulpse kledij naast hem buiten op de bank ging zitten. Door de shutters heen konden we zien dat ze elkaar kusjes gaven. ‘Weet je wat ik denk’ zei ik, ‘dat hij directeur is en zijn secretaresse, zeg maar byside, uit Nederland heeft laten overkomen’. Daar konden wij ons beide wel in vinden. We bleven de jonggeliefden stiekem volgen en ook ’s avonds zaten we weer op de porch naar de overkant te gluren. Nu gingen de lichten weer op tijd uit, maar volgens ons, niet omdat ze moe waren.
De volgende dag zagen we de ‘directeur’ met zijn byside aan de baai liggen. En ook nu bleven we elke beweging, over de krant heen, op de voet volgen. Aan het einde van de middag zagen we ze hun badhanddoeken pakken en over het strand naar de uitgang lopen. Daarbij kwamen ze vlak langs ons plekje. ‘Hallo buurman’, groette ik ondeugend, ‘genieten jullie een beetje van het mooie tropische Curaçao?’ De ‘directeur’ keek verbaasd over zijn zonnebril heen mijn kant op. O, nu zie ik het, ’zei hij ‘de overbuurtjes. Wat leuk. Mag ik me voorstellen, ik ben Hans en naaste me staat mijn lieftallige vrouw Marjolein, met wie ik al dertig ben getrouwd. Even slikte ik en keek mijn vrouw aan.
Die avond bleven mijn vrouw en ik binnen. We waren moe.
WAARDERING
HITS
311
AANGEPAST: 13-05-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
14.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Haha, zo'n vergissing is heerlijk snel gemaakt
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.05.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi. En verrassend mooie laatste zinnen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Jan Boxem 14.05.21
    Met zo'n compliment kom ik de dag wel door Lieven.
    • Lieven Vandekerckhove 14.05.21
      PS: in de vierde laatste zin staan een paar foutjes: naast me i.p.v. naaste me; en: al dertig jaar ben getrouwd i.p.v. al dertig ben getrouwd.