1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De byside/ de buitenvrouw

Publicatie op: 13-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De byside/ de buitenvrouw

186 Hits.
Uit Antilliaanse verhalen

Het was een komen en gaan op het resort te Curaçao. Het appartement tegenover ons stond al een tijdje leeg. Tot er op een regenachtige middag een goed uitziende heer van middelbare leeftijd zijn intrek kwam nemen. ‘Wat doet een man op die leeftijd nou alleen in zo’n groot appartement?’ vroeg ik aan mijn vrouw. Ze trok haar schouders op en bleef mij het antwoord schuldig. We bleven, door het glas van de schuifpui heen, staan loeren en zagen zijn witte benen onder zijn korte broek uitkomen. ‘In ieder geval is hij nog niet zolang op het eiland,’ was de conclusie van mijn vrouw. ’s Avonds laat zaten we buiten, in de rook van de anti mugspiraal, naar de overkant te kijken. Niet veel later werd het aan de overkant donker en trokken we de conclusie dat hij wel moe moest zijn van de lange reis.
De volgende middag keken we verbaasd op toen er een wulpse dame in wulpse kledij naast hem buiten op de bank ging zitten. Door de shutters heen konden we zien dat ze elkaar kusjes gaven. ‘Weet je wat ik denk’ zei ik, ‘dat hij directeur is en zijn secretaresse, zeg maar byside, uit Nederland heeft laten overkomen’. Daar konden wij ons beide wel in vinden. We bleven de jonggeliefden stiekem volgen en ook ’s avonds zaten we weer op de porch naar de overkant te gluren. Nu gingen de lichten weer op tijd uit, maar volgens ons, niet omdat ze moe waren.
De volgende dag zagen we de ‘directeur’ met zijn byside aan de baai liggen. En ook nu bleven we elke beweging, over de krant heen, op de voet volgen. Aan het einde van de middag zagen we ze hun badhanddoeken pakken en over het strand naar de uitgang lopen. Daarbij kwamen ze vlak langs ons plekje. ‘Hallo buurman’, groette ik ondeugend, ‘genieten jullie een beetje van het mooie tropische Curaçao?’ De ‘directeur’ keek verbaasd over zijn zonnebril heen mijn kant op. O, nu zie ik het, ’zei hij ‘de overbuurtjes. Wat leuk. Mag ik me voorstellen, ik ben Hans en naaste me staat mijn lieftallige vrouw Marjolein, met wie ik al dertig ben getrouwd. Even slikte ik en keek mijn vrouw aan.
Die avond bleven mijn vrouw en ik binnen. We waren moe.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.05.21
Feedback:
Haha, zo'n vergissing is heerlijk snel gemaakt
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.05.21
Feedback:
Mooi. En verrassend mooie laatste zinnen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 14.05.21
  Met zo'n compliment kom ik de dag wel door Lieven.
  • Lieven Vandekerckhove 14.05.21
   PS: in de vierde laatste zin staan een paar foutjes: naast me i.p.v. naaste me; en: al dertig jaar ben getrouwd i.p.v. al dertig ben getrouwd.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
561
Lezen?
Billenkoek
553
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
547
Lezen?