Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

115 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

De byside/ de buitenvrouw
Uit Antilliaanse verhalen

Het was een komen en gaan op het resort te Curaçao. Het appartement tegenover ons stond al een tijdje leeg. Tot er op een regenachtige middag een goed uitziende heer van middelbare leeftijd zijn intrek kwam nemen. ‘Wat doet een man op die leeftijd nou alleen in zo’n groot appartement?’ vroeg ik aan mijn vrouw. Ze trok haar schouders op en bleef mij het antwoord schuldig. We bleven, door het glas van de schuifpui heen, staan loeren en zagen zijn witte benen onder zijn korte broek uitkomen. ‘In ieder geval is hij nog niet zolang op het eiland,’ was de conclusie van mijn vrouw. ’s Avonds laat zaten we buiten, in de rook van de anti mugspiraal, naar de overkant te kijken. Niet veel later werd het aan de overkant donker en trokken we de conclusie dat hij wel moe moest zijn van de lange reis.
De volgende middag keken we verbaasd op toen er een wulpse dame in wulpse kledij naast hem buiten op de bank ging zitten. Door de shutters heen konden we zien dat ze elkaar kusjes gaven. ‘Weet je wat ik denk’ zei ik, ‘dat hij directeur is en zijn secretaresse, zeg maar byside, uit Nederland heeft laten overkomen’. Daar konden wij ons beide wel in vinden. We bleven de jonggeliefden stiekem volgen en ook ’s avonds zaten we weer op de porch naar de overkant te gluren. Nu gingen de lichten weer op tijd uit, maar volgens ons, niet omdat ze moe waren.
De volgende dag zagen we de ‘directeur’ met zijn byside aan de baai liggen. En ook nu bleven we elke beweging, over de krant heen, op de voet volgen. Aan het einde van de middag zagen we ze hun badhanddoeken pakken en over het strand naar de uitgang lopen. Daarbij kwamen ze vlak langs ons plekje. ‘Hallo buurman’, groette ik ondeugend, ‘genieten jullie een beetje van het mooie tropische Curaçao?’ De ‘directeur’ keek verbaasd over zijn zonnebril heen mijn kant op. O, nu zie ik het, ’zei hij ‘de overbuurtjes. Wat leuk. Mag ik me voorstellen, ik ben Hans en naaste me staat mijn lieftallige vrouw Marjolein, met wie ik al dertig ben getrouwd. Even slikte ik en keek mijn vrouw aan.
Die avond bleven mijn vrouw en ik binnen. We waren moe.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De byside/ de buitenvrouw"

© Jan Boxem
14.05.21
Feedback:
Haha, zo'n vergissing is heerlijk snel gemaakt
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.05.21
Feedback:
Mooi. En verrassend mooie laatste zinnen.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 14.05.21
  Met zo'n compliment kom ik de dag wel door Lieven.
  • Lieven Vandekerckhove 14.05.21
   PS: in de vierde laatste zin staan een paar foutjes: naast me i.p.v. naaste me; en: al dertig jaar ben getrouwd i.p.v. al dertig ben getrouwd.

In elke boekenwinkel: