1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De boerenmeid

Publicatie op: 05-04-21

Ingrid Bruggink

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De boerenmeid

186 Hits.
Rustig wandel ik in de vroege ochtend langs de erven van boerderijen en hun landerijen. Op deze vroege zondagochtend is er nog niet veel leven en ik geniet van de rust tijdens mijn dagelijkse wandeling. Ik verlaat de weg en loop via het zandpad tussen de weilanden door richting de bossen. Ik hoor merels fluiten, wat kraaien krassen en zie hoog in de lucht twee buizerds om elkaar heen cirkelen.
De koeien links in het weiland staan te grazen of liggen loom te herkauwen. Een enkele koe kijkt me ietwat nieuwsgierig aan maar gaat als ik verder loop rustig door met grazen.
Het laatste weiland waar ik langs afloop oogt leeg maar net als ik het bos in wil lopen zie ik haar staan. In de hoek van het weiland, beschut door de bomenrij. Ze staat maar een tiental meters van me vandaan en kijkt me bezorgt aan.
Deze prachtige boerenmeid, groots, met lange blonde golvende haren. Haar stevige benen ondersteunen een robuust bruin lijf. Ze trekt direct mijn aandacht. Niet alleen door haar uiterlijk maar ook door de manier waarop ze daar staat. Voorzichtig loop ik wat dichter naar haar toe. Ik wil haar geen schrik aanjagen alleen maar even naar haar kijken. De grote bruine ogen houden me in de gaten als ik haar nader. Ik begin zachtjes tegen haar te praten. Terwijl ik haar nader zie ik waarom ze zo staat en zo bezorgt naar me kijkt. Deze schitterende merrie is aan het bevallen. Ik zie de samentrekkingen van de weeën in haar buik. De neusgaten van de merrie zijn wijd open. Ze ademt zwaar maar oogt niet in directe moeilijkheden. Langzaam benader ik de merrie die verder geen hinder lijkt te ondervinden van mijn aanwezigheid.
Slecht een paar meter van me vandaan zie ik de merrie bevallen. Ik moedig haar zachtjes aan en zie eerst de voorbenen, dan het hoofd van haar jong komen. De merrie perst nog een keer flink en het jong valt op de grond.
De nieuwbakken moeder kijkt me nog eenmaal aan en draait zich dan weg van mij richting haar kind. Deze merrie, een prachtig enorm werkpaard, likt haar pasgeboren veulen schoon. Zachtjes feliciteer ik de moeder met haar kind en kijk toe hoe teder deze grote lomp-ogende knol haar veulen verzorgt en verwelkomt. De pasgeborene heft het hoofd naar de moeder.
Het veulen beweegt onhandig. De benen lijken te lang. Terwijl het veulen probeert om die ledematen onder zich te krijgen, er enigszins controle over te krijgen zie ik de moeder haar pasgeborene zachtjes aanmoedigen. De grote van de moeder versus de tederheid die ze gebruikt maken een diepe, heel diepe indruk op me.
Het veulen heeft haar voorbenen staan, maar valt om zodra ze haar achterbenen probeert. Moeder likt het jong en weer probeert het veulen het. Voorbenen, achterbenen. Het veulen staat. Bibberig en wankel weliswaar, maar toch. Het is opgestaan, alleen.
Als het veulen staat, wankelt en uiteindelijk de melk vindt vertrek ik weer huiswaarts.
Thuis is het ook tijd om op te staan.
Een mooi begin.
Een mooi begin van de dag
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.04.21
Feedback:
Mooi beschreven zo'n intiem moment op de vroege ochtend.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 10.04.21
  Dank je wel, Sylvia. Zou het graag eens echt op zo'n ochtend en in alle eenzaamheid willen ervaren. Lijkt me geweldig.
05.04.21
Feedback:
Een mooie beschrijving van een mooi gebeuren. Maar een merrie zou ik nu niet meteen een boerenmeid noemen. En bezorgD kijken versta ik beter dan bezorgT kijken.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 10.04.21
  Sorry Lieven. Ik en mijn spelfouten😥,
  Boerenmeid, Ach de titel hoeft niet alles weg te geven en vond een boerenmeid toch beter klinken al boerenknol of werkpaard.
  Maakt haar vrouwelijk en dus ook meer moeder. Daarom dus...
  Meningen mogen verschillen.
 • Ingrid Bruggink 10.04.21
  En dank je wel voor feedback, waardering en ook voor het aangeven van die spelfout. Blijf dat a.u.b. doen. Het lijkt misschien niet direct te helpen maar toch heeft het wel degelijk invloed op mijn schrijven en mijn spelling.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
vooroordelen
669
Lezen?
Hottentot
534
Lezen?
in the pocket!
529
Lezen?