SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De bloemist

Publicatie: 20.05.2021 | Jan Boxem
Uit: Waargebeurde verhalen.
De bloemist
De ouders van mijn vriend Joop hadden een bloemenzaak en daar waren we dagelijks te vinden. We maakten kerststukjes, brachten bestellingen weg en zaterdags op de markt verrichtten we voor de vader van Joop de nodige hand en spandiensten.
Het was op een zaterdagmorgen dat Joop en ik druk bezig waren in de bloemenkraam. ‘Jan’, vroeg Joops vader opeens, ‘Joop en ik moeten even nieuwe tulpen halen, want het gaat zo hard. Zou jij op de bloemenkraam willen passen?’ Ik schoot volledig in de stress. ‘Helemaal alleen? Maar ik kan nog geen roos van een tulp onderscheiden,’ zei ik met trillende stem. ‘Dan zeg je tegen de klanten maar, u mag wel de mooiste bos zelf aanwijzen. En dan weet je meteen welke bloemen er bedoeld worden. En, ‘ging Joops vader verder, ‘op de vraag of de bloemen vers zijn, zeg je maar dat ze vannacht nog zijn gearriveerd.’
En daar gingen Joop en zijn vader. En daar stond ik, nerveus en met klamme handen voor de bloemenkraam. Nu maar hopen dat er geen klanten zouden komen. ‘Jongeheer, ‘vroeg een streng uitziende oude dame met een hoedje op, ‘kan je voor mij een bosje fresia’s inpakken? ’ ’Fresia’s? ’ zei ik met bibberende stem. ‘Na…natuurlijk mevrouw, wijst u mij maar het mooiste bosje fresia’s aan.’ ‘En zijn deze fresia’s vers?’ vroeg de oude dame mij streng aankijkend. ‘Mevrouw, ze zijn vannacht nog aangekomen,’ zei ik en voelde dat ik bloosde.
Er kwamen steeds meer mensen bij de bloemenkraam staan. Een vrouw met een klein hondje kwam naar voren: ‘Jongeman, graag voor mij een bosje alstroemeria.’ “Alstroe..wat? Ik bedoel, wijst u de mooiste bos Alstroe…maar aan.’
Mijn moeder zou zeggen alsof de duvel er meespeelde, want de rij werd maar langer en langer.
Vragen als ‘Bloemist, zou je voor mij een gemengd boeket willen samenstellen?’ En ‘weet je ook hoelang deze dahlia’s gemiddeld staan?’ zorgden bij mij haast voor hyperventilatie.
Na een half uurtje zweten, kwamen Joop en zijn vader weer terug. ‘Gaat alles goed Jan? Je ziet zo bleek.’ ‘O, het gaat wel hoor,’ loog ik.
Vanaf die tijd bedacht ik altijd wel een smoesje om niet meer met Joop zaterdags naar de markt te gaan.

WAARDERING

HITS:

408

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
21.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Wat een dilemma om zo voor het blok gezet te worden. Maar mooi dat je het toch gered hebt. Leuk verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.