1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De bloemist

Publicatie op : 20-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De bloemist

206 Hits.
Uit: Waargebeurde verhalen.
De bloemist
De ouders van mijn vriend Joop hadden een bloemenzaak en daar waren we dagelijks te vinden. We maakten kerststukjes, brachten bestellingen weg en zaterdags op de markt verrichtten we voor de vader van Joop de nodige hand en spandiensten.
Het was op een zaterdagmorgen dat Joop en ik druk bezig waren in de bloemenkraam. ‘Jan’, vroeg Joops vader opeens, ‘Joop en ik moeten even nieuwe tulpen halen, want het gaat zo hard. Zou jij op de bloemenkraam willen passen?’ Ik schoot volledig in de stress. ‘Helemaal alleen? Maar ik kan nog geen roos van een tulp onderscheiden,’ zei ik met trillende stem. ‘Dan zeg je tegen de klanten maar, u mag wel de mooiste bos zelf aanwijzen. En dan weet je meteen welke bloemen er bedoeld worden. En, ‘ging Joops vader verder, ‘op de vraag of de bloemen vers zijn, zeg je maar dat ze vannacht nog zijn gearriveerd.’
En daar gingen Joop en zijn vader. En daar stond ik, nerveus en met klamme handen voor de bloemenkraam. Nu maar hopen dat er geen klanten zouden komen. ‘Jongeheer, ‘vroeg een streng uitziende oude dame met een hoedje op, ‘kan je voor mij een bosje fresia’s inpakken? ’ ’Fresia’s? ’ zei ik met bibberende stem. ‘Na…natuurlijk mevrouw, wijst u mij maar het mooiste bosje fresia’s aan.’ ‘En zijn deze fresia’s vers?’ vroeg de oude dame mij streng aankijkend. ‘Mevrouw, ze zijn vannacht nog aangekomen,’ zei ik en voelde dat ik bloosde.
Er kwamen steeds meer mensen bij de bloemenkraam staan. Een vrouw met een klein hondje kwam naar voren: ‘Jongeman, graag voor mij een bosje alstroemeria.’ “Alstroe..wat? Ik bedoel, wijst u de mooiste bos Alstroe…maar aan.’
Mijn moeder zou zeggen alsof de duvel er meespeelde, want de rij werd maar langer en langer.
Vragen als ‘Bloemist, zou je voor mij een gemengd boeket willen samenstellen?’ En ‘weet je ook hoelang deze dahlia’s gemiddeld staan?’ zorgden bij mij haast voor hyperventilatie.
Na een half uurtje zweten, kwamen Joop en zijn vader weer terug. ‘Gaat alles goed Jan? Je ziet zo bleek.’ ‘O, het gaat wel hoor,’ loog ik.
Vanaf die tijd bedacht ik altijd wel een smoesje om niet meer met Joop zaterdags naar de markt te gaan.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.05.21
Feedback:
Wat een dilemma om zo voor het blok gezet te worden. Maar mooi dat je het toch gered hebt. Leuk verhaal.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.05.21
Feedback:
Leuk verhaal.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
558
Lezen?
Billenkoek
550
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
541
Lezen?
De reuzenduizendpoot
520
Lezen?
Urre
491
Lezen?