1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De bloemenstal

Publicatie op : 11-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De bloemenstal

399 Hits.

Een man loopt besluiteloos heen en weer. Hij kijkt naar de bloemen en vooral naar de prijskaartjes, loopt weg en komt gelijk terug.

Met mijn coffee to go sta ik stil bij de bloemenstal. Hij zal wel wat goed te maken hebben, en dat kun je ook doen met een goedkoop bosje. Het gebaar is een moment, net zo tijdelijk als het bosje dat na een paar dagen in de vuilnisbak belandt. De man zal er goed aan doen zijn sleetse broek er gelijktijdig bij te doen.

Het worden gerbera’s. Het aangereikte pinapparaat wijst hij gebarend van de hand. ‘Ik betaal liever contant.’ Net als ik besluit mijn coffee to go de naam eer aan te doen, vraagt hij of ik zijn bloemen even vast wil houden. ‘Ik snak naar een shaggie, en met één hand draaien gaat nu eenmaal niet.’ Met andermans bloemen in de ene en de bewegingsloze koffie in de andere, kijk ik naar gele vingers en nagels. Als hij uitgedraaid is, reikt hij mij het pakje shag aan: ‘U ook?’

‘Nee, dank u wel.’

‘Voor de goedkoopte hoef je geen shag meer te roken.’

Hij noemt de prijs van een pakje shag. ‘Maar shag vind ik nu eenmaal lekkerder dan sigaretten.’

Na een gulzige trek verlaat de rook zijn neusgaten langs een tochtstrip van neusharen. Ander haar is schaars geworden, zo te zien.

Ik geef hem de bloemen.

‘Ze zijn voor mijn vrouw.’

‘Heeft u wat goed te maken?’ vraag ik glimlachend.

‘Weet u niet wat voor dag het is? Verleden jaar heb ik haar parfum gegeven, net zoals het jaar ervoor. Nu staan er twee volle flesjes in het kastje. Het is ook nooit goed.’

‘Het is maandag, meneer.’

‘Internationale Vrouwendag. Die dag vindt ze belangrijker dan haar verjaardag. Sinds ze werkt, eigenlijk. Daarvoor was ze niet zo. Toen waren de kinderen nog thuis.’

Ik zet mijn koffie in beweging om een einde aan het gesprek te maken – de man loopt met me mee.

‘Geloof me als ik zeg dat ik echt niet een man ben wiens pantoffels klaar moeten staan als hij thuiskomt. Werkelijk niet. En de krant lees ik niet eens. Maar als ik pas om acht uur een hap eten krijg… “Dan moet je maar leren koken,” zegt ze als ik er wat van zeg. Of ik moet wat bestellen. Maar bij sushi past geen kuiltje jus. En weet u wat het ergste is?’

‘Nou?’

‘Ze verdient meer dan ik. Dat is mijn eer als man te na. Het spijt me, ik kan er niets aan doen dat ik dat zo voel, het kleeft aan me zoals koude rijst aan je gehemelte. We hebben het zo goed dat het me verkeerd bekomt, alsof de sushi bedorven is. Ik verlang naar de zuinige tijd van toen we pas getrouwd waren. Toen de kinderen met alles het eerst aan de beurt kwamen en wij gedeeld tweede waren. Dat voelde goed.

Ik zal u niet langer ophouden. Uw koffie wordt koud. Hier, neemt u de bloemen maar. Ze kookt niet eens zuurkool meer voor me. Lekker veel, zodat je de volgende dag nog een kliek op brood hebt. Heerlijk.

Een man geeft een man bloemen. Zeg niet dat ik niet modern ben. Alstublieft en bedankt voor uw tijd.’

  

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.03.21
Feedback:
Heel leuk verhaal!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.03.21
Feedback:
Met plezier gelezen, Han.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.03.21
Feedback:
Interessant 😀
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
'Hij is niet een van ons'
751
Lezen?
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
749
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
686
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
685
Lezen?
Column
Hoofd- en bijzaken
674
Lezen?