1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 22-07-2020

Hits: 356

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De beroepentest

Aangepast: 22-07-2020
Uit waargebeurde verhalen
Titel: De beroepentest
Ben jij geworden waar je als kind van hebt gedroomd? Ik bedoel qua werk? Dat is mij niet gelukt. En maar goed ook. Als kind droomde ik van de zeevaart en dan wel de grote vaart. Boten van KPM, KNSM en de Holland-Amerika lijn hadden een magische aantrekkingskracht op mij. Ik zag mezelf al in de haven van Hongkong rondlopen. En wat dacht je van San Francisco, Kaapstad en Buenos Aires. Vooral waar het lekker warm is natuurlijk. Dus Sint Petersburg en Moermansk vielen om die reden meteen af.
Zo van mijn tiende tot mijn zestiende trok de zee enorm. Daar zal meester Erdtsieck van de Beatrixschool met het voorlezen op zaterdagmorgen van de scheepsjongens van Bontekoe zeker hebben toe bijgedragen. Grote plakboeken had ik in de kast liggen met plaatjes van de Oldenbarnevelt, de Rotterdam en de Maasdam. De grote scheepvaartmaatschappijen schreef ik aan voor mooie plaatjes van hun boten. En elke keer als de postbode in de buurt was, rende ik naar de brievenbus om te kijken of er wat van mijn gading bijzat.
Mijn ouders raakten aardig in paniek toen ik op mijn 16 nog steeds naar zee wilde. Mijn vader werkte toentertijd op het arbeidsbureau en kwam met het idee op de proppen om mij een beroepentest te laten afnemen door collega van Wijck. Daaruit bleek onomstotelijk dat de scheepvaart absoluut niet bij me paste. Dat was dus duidelijk. De plakboeken verdwenen in de prullenbak en de postbode in de straat werd onbelangrijk. Later heb ik pas, bij het bekendmaken van de uitslag, het knipoogje van Van Wijck richting mijn vader begrepen. En een mooie doos Agio sigaren vond van Wijck de volgende dag op zijn bureau met de hartelijke groeten van mijn vader.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

22.07.20
Feedback:
Jan, je schrijft 'het is maar goed ook dat mijn droom niet uitkwam.' Waarom? Ik vind het jammer dat de hoofdpersoon zijn droom niet heeft bereikt door zijn vader. Ik kan namelijk niet uit het verhaal opmaken waarom deze vader tegen die droom was. Alleen omdat de zee gevaarlijk zou zijn?
Show more
 • Jan Boxem 07.11.20
  Dat niet alleen Annemarie. Het zolang van huis zijn is op latere leeftijd niet leuk hoor.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Billenkoek
603
Lezen?
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
585
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
579
Lezen?