Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De barbecue

Publicatie: 19 april 2021
Let op 18+ verhaal
 
 
Het is een gezellige drukte op de jaarlijkse buurt barbecue van de Hendersons. Op het grote grasveld staan verspreid twaalf sta tafels met erom heen lachende en pratende mensen. Zoals ieder jaar is iedereen aanwezig en de stemming opperbest. Kinderen rennen gillend tussen de tafels door klimmen in bomen en verdringen zich bij het luchtkussen. Het weer werkt ook mee, denkt Joe Henderson die voor de barbecue staat en met een doek zijn voorhoofd afveegt. Zijn hemd plakt aan zijn rug. Hij ziet dat zijn buurman Henk ook staat te zweten boven de hamburgers. Zoals altijd heeft hij gelijk beloofd te helpen op het moment dat Joe het hem had gevraagd.
‘Gaat het, Henk? ‘
Die steekt zijn duim omhoog en keert handig het vlees om, een grijns krult zijn lippen.
‘Vraag Angela voor het fruit, dat is bijna op. ‘
Joe fronst en probeert zwaaiend de aandacht van zijn vrouw Angela te trekken. Hij ziet haar staan. Een leeg glas in haar hand en druk pratend met een andere vrouw die Joe niet gelijk thuis kan brengen. Vreemd, de meeste mensen in de buurt kent hij wel. Ze is klein, slank, een fantastisch figuur en kort donker haar.
Angela ziet hem zwaaien en werpt een kushand toe.
Hij wenkt haar en een beetje slingerend komt ze naar hem toe lopen. Ze gaat op haar tenen staan en drukt een kus op zijn wang.
‘Je ruikt naar alcohol, ben je nu al dronken, ‘vraagt hij en draait snel de kip om.
‘Beetje tipsy,’lacht Angela en knipoogt ondeugend.’Het is gezellig, he. ‘
‘Met wie ben je zo druk aan het praten? ‘
Angela draait zich om en zwaait.’Cindy, ze woont sinds een paar weken met haar man in het huis van de Cumberlands, je weet wel. Ze is reuze aardig. ‘
Joe knikt, hij herinnert zich weer de verhuiswagen die voorbijreed van International Movers.
’Henk zegt net dat het fruit bijna op is, maak even bij als je wil. En kijk ook even bij de salade. ‘
Hij zwaait even naar Cindy die vrolijk terug zwaait.
‘Waar hebben jullie het over? ‘
Een groepje kinderen rent met veel lawaai langs en loopt bijna een sta tafel omver.
‘Rustig aan, jongens,’roept Joe.’Niet rennen hier. ‘
Angela wijst naar een paar kip karbonades en knipoogt. ‘Vrouwenzaken, Joe. Omdraaien, voordat ze verbranden. ‘
Met een vloek op zijn lippen draait hij ze snel om. ‘He..die rot kinderen ook.
‘Ik vraag wel even of Cindy me helpt. ‘
Joe zwaait haar weg met de braadvork in zijn hand. ’Doe maar...het fruit zal nu wel helemaal op zijn.’
Angela rolt met haar ogen en loopt tussen de drukte door naar de grote tafel waar inderdaad een lege schaal staat, de rauwkost ernaast is ook op bijna op.
‘Mam, het fruit is op. ‘zegt Jimmy die achter haar opduikt.
Ze geeft haar zoontje een klap op zijn billen.’Ga spelen, ik zorg voor nieuw fruit. ‘
Lachend rent hij weg en voegt zich weer bij zijn vriendjes.
Zuchtend pakt Angela de schalen en haast zich naar Cindy.
‘Wil je me even helpen, het fruit en de salade is op. ‘
Cindy glimlacht en kijkt haar aan met haar sprankelende bruine ogen.’Natuurlijk. ‘
Samen lopen ze lachend door de glazen deur naar binnen de keuken in.
‘Ah...wat is het hier lekker koel, ‘roept Angela, zet de schalen op het aanrecht en opent de koelkast. Er liggen nog twee grote pakken met gesneden fruit. ‘Als jij het fruit in de schalen doet, neem ik de salade. ‘
Cindy knikt, opent op haar beurt de koelkast en buigt zich voorover naar de groentebak. Angela haar wangen gloeien als ze naar het kleine kontje van haar nieuwe vriendin kijkt.
Ze neemt een glad en glibberig stukje perzik tussen haar vingers . ’Ik heb gezien dat jij nog geen fruit hebt gehad, ‘zegt ze lachend tegen Cindy. ‘Mondje open. ‘
‘Heb ik toch geen tijd voor,’mompelt ze en trekt het folie van de saladebakken af. Angela lacht en houdt het stukje fruit voor haar mond.
‘Oké dan, ‘geeft Cindy toe en opent gehoorzaam haar mond. Angela duwt het stukje fruit in haar mond, trekt langzaam haar vinger terug en glijdt ermee over haar lippen. Ze krijgt kippenvel als ze Cindy haar tong voelt. De ogen van Cindy gaan half dicht en een rilling loopt over Angela haar rug. Ze denkt aan het gesprek wat ze een maand terug had met Joe.
Joe schuift de rekenmachine opzij en verbergt zijn hoofd in zijn handen.
Angela kijkt bezorgd op van haar strijkwerk en loopt naar hem toe.
‘Wat is er lieverd, je kijkt een beetje bezorgd. ‘
Haar man laat zijn hoofd op het bureaublad zakken en zucht diep.
‘Kom op, Joe. Zo erg kan het niet zijn. ‘
Even valt er een ongemakkelijke stilte, dan zegt Joe.’Dit keer is het onze beurt om de jaarlijkse buurt barbecue te organiseren, liefje. ‘
Angela slaat haar armen over elkaar en fronst.’Dat weet ik, maar daar had je toch rekening mee gehouden. Per slot van rekening weet je maanden van tevoren dat...’
Met een ruk komt Joe omhoog.’Weet je wel wat het allemaal kost, ‘barst hij los. ‘Eigenlijk kunnen we het niet betalen. ‘
Angela pakt een kosten specificatie. ‘Kunnen we het luchtkussen niet schrappen. Dat scheelt...’
Wanhopig kijkt hij zijn vrouw aan.’Weet je nog de Collins vorig jaar,die hadden twee
luchtkussens. Stel je voor dat wij er niet eens één kunnen betalen. ‘
Angela kust hem op zijn achterhoofd en geeft een bemoedigend kneepje in zijn schouder.
‘Het komt allemaal goed, Joe. Dat is altijd zo. ‘
‘Wil je nog een stukje, ‘vraagt ze hees. Zonder haar ogen van Cindy af te houden vinden Angela haar zoekende vingers een stukje aardbei.
Spanning zindert tussen de twee vrouwen. Angela lacht nerveus en vraagt zich af hoelang Cindy haar haar gang laat gaan.
‘Wees een gehoorzaam meisje, ‘zegt ze en duwt het stukje fruit in haar mond. Angela doet het rustig aan. Het laatste wat ze nu wil is Cindy op het laatste moment afschrikken. Ze is de salade en het fruit allang vergeten. Ze moeten nu samen werken aan hun plan.
‘Ontspan je, ‘fluistert Angela. Cindy sluit haar ogen en haar ademhaling gaat onregelmatig. Even verstijft ze als de hand van Angela over haar rug glijdt, onder haar blouse door.
Angela pakt haar hoofd vast en drukt een kus op haar lippen. Het puntje van Angela haar tong dringt de mond van Cindy binnen. Dan maakt ze zich los van Cindy en kijkt in haar blouse waar de twee kleine tietjes omhoog worden geduwd door de te kleine beha.
‘Zullen we jou eens bevrijden van die blouse, ‘fluistert Angela.’Doe je armen maar omhoog. ‘
Met een zucht doet Cindy wat Angela vraagt. Triomfantelijk knoopt Angela de knoopjes van haar blouse los en bevrijdt haar van het kledingstuk.
‘Ik ga nu je beha losmaken, ‘zegt Angela. De felheid van haar verlangen doet haar bijna alle voorzichtigheid uit het oog verliezen.
Cindy opent even haar ogen en ze vinden elkaar. Ze glimlacht en laat toe dat de lippen van Angela opnieuw bezit van haar nemen in een lange smachtende kus. De drang om haar te bezitten is nu zo groot dat Angela zich niet langer kan beheersen. Ze voelt dat Cindy er net zo naar verlangt als zijzelf.
‘Ik neem je mee naar boven, ‘zegt Angela en haakt de beha los. De spanning in haar lichaam breidt zich uit als ze de donkerbruine tepels stijf vooruit ziet staan. Ze buigt zich ernaartoe om eraan te zuigen en er voorzichtig in te bijten. Cindy kronkelt onder haar plagende mond.
Zonder moeite tilt Angela haar op en draagt haar snel de trap op, naar de logeerkamer waar ze Cindy op bed legt en haar broek en slip uittrekt.
‘Ik ga je kutje klaarmaken voor het echte werk,’zegt Angela,doet de benen van Cindy wijd en opent de aanval op haar vagina.
 
‘Wat ben je verdomme al die tijd aan het doen. ‘schreeuwt Joe woest.’De mensen klagen dat het ijs, het fruit en de salade op is. Ik kan niet overal alleen voor staan. ‘
Met vlammende ogen staat Angela voor hem.’Ga niet zo tekeer. Laat alles maar aan mij over. ‘
Ze rent terug naar binnen en komt terug met het ijs, het fruit en de salade dat juichend wordt ontvangen.
Lachend schikt Angela haar kleding ,kijkt een ogenblik zoekend rond en loopt dan naar een man die aan de rand van het grasveld staat.
‘Hallo, ik ben Angela. U moet Jim zijn , de man van Cindy. ‘
De man zuigt gespannen aan zijn sigaret. ‘Ja, dat klopt. Ik wacht op mijn vrouw, we moeten eigenlijk weg. ‘
Angela veegt de haren uit haar gezicht.’Cindy is een beetje onwel geworden door de warmte
en ze rust even bij ons uit. Ze vraagt aan u vast naar jullie zoontje te gaan. Later op de avond komt ze zelf naar huis. ‘
Jim is van zijn stuk gebracht door de stelligheid waarmee Angela het zegt.
‘Nou..dan eh..moet ik dat maar doen. U weet zeker dat...’
‘Ja, hoor. Maakt u zich geen zorgen. Verder is alles goed met haar.’
Angela ontwijkt even zijn blik en glimlacht. ’Cindy is een fijne meid. Het komt goed met haar. ‘
‘Oké. Bedankt dat u het even doorgeeft. ‘
Angela knikt begrijpend.’We zorgen goed voor haar. ‘
Jim kijkt nog een beetje hulpeloos om zich heen, haalt dan zijn schouders op en loopt weg.
Snel rent Angela terug naar huis, zet een sta tafel op zijn kant en gaat op zoek naar Jimmy.
Ze vindt hem op het luchtkussen.’Liefje, je moet me even helpen. Je moeder heeft een dikke zwarte stift en een vel papier nodig. ‘
Angela knipoogt. ‘En daarna heb ik nog een klusje voor je.’
‘Mama, ‘roept Jimmy opgetogen.’Er staat een hele rij tot boven aan de trap. En kijk eens...’
Trots laat hij zien hoeveel geld er al in de saladebak zit.’En buiten staan er nog meer. ‘
Angela knuffelt hem even.’Mama is trots op je...je doet het heel goed.’
Woest komt Joe binnen met in zijn hand een vel papier. Stomverbaasd blijft hij staan en kijkt naar de lange rij mannen en vrouwen die lachend en pratend op hun beurt wachten.
Zijn stem slaat over.’Waar ben je in vredesnaam mee bezig, Angela. Ons huis is geen...’
Snel onderbreekt ze hem.’Denk aan Jimmy, hij hoort je. ‘
Hij knikt wanhopig.’Maar...hoe..? ‘
‘Kijk, ‘zegt Angela en wijst naar de saladebak met geld.’Ik zei je toch dat alles goed zou komen. ‘
Opeens breekt een glimlach door op zijn gezicht.’Tsja...dat veranderd natuurlijk de zaak. Maar…? ‘
‘Loopt u maar rustig door, dames en heren, ‘roept Angela.’U komt allemaal aan de beurt. ‘
Angela legt haar arm om zijn schouder.’Ga maar opruimen buiten. Vanavond leg ik het je uit. ‘
 
Joe rolt in het donker naar haar kant van het bed en kust Angela in haar nek. ‘Ben je wakker? ‘
Zijn hand streelt over haar wang en strengelt dan zijn vingers in haar lange haar. ‘Je zou het me nog uitleggen, ‘fluistert hij.
Angela zucht , legt haar hoofd op zijn borst en krult haar vingers in zijn borsthaar.
‘Cindy klaagde dat Jim geen seks meer met haar had, omdat hij het bij één kind wil houden.’
Joe zijn hand glijd onder haar pyjama jasje ,naar de aanzet van haar borsten.
Hun lippen vinden elkaar in een lange kus.
‘Ik heb beloofd Cindy te helpen en omdat jij je zorgen maakte over het geld...’
Joe rolde bovenop haar en nam haar hoofd tussen zijn handen.’Wat ben je toch een bedorven vrouw.’
In het donker glimlacht Angela.’Kom op, Joe Henderson.’
Haar billen komen los van het bed zodat Joe haar pyjamabroek en slipje uit kan trekken.
Met een grom stoot Joe naar binnen.
 
Een jaar later…
 
De jaarlijkse barbecue was zoals ieder jaar een succes en het was een drukte van belang.
‘Hallo...hoi..’riep Angela naar Cindy en Jim die trots een kinderwagen vooruit duwden.
Cindy was nog net zo sierlijk en knap als vorig jaar. Haar haar was gegroeid en ze had make-up op gedaan.
‘Hoe is het met je? ‘
De twee vrouwen vlogen elkaar om de hals en kusten elkaar.
‘Goed, ‘zei Cindy stralend.’Kijk. ‘
Vol trots wees ze in de kinderwagen.’Een dochtertje. We zijn er reuze blij mee, he Jim. ‘
Pratend en lachend lopen ze met z’n allen het grasveld op.
 
Ze zitten samen op een bankje en met één hand wiegt Cindy de kinderwagen heen en weer.
Tussen hen in staat een bordje met fruit.
‘Gaat het goed met je, ‘vraagt Angela. Ze legt een hand op haar been.
Cindy dwingt zichzelf te glimlachen.’Gelukkig heeft Jim nooit een dna test overwogen. Ik heb hem verteld dat ik de pil was vergeten en hij heeft er verder niet naar gevraagd. ‘
Angela legt haar hand op die van Cindy als gebaar van verstandhouding.’Win/win situatie. ‘
Een lach breekt door op Cindy haar gezicht.’Hoeveel? ‘
‘Zevenhonderd dertig euro. ‘
Samen barsten ze in lachen uit.
‘Ik wil de helft, ‘huilt Cindy met tranende ogen. .’Mijn kutje heeft dat geld opgebracht. En niet te vergeten mijn kontje. Ik kon een paar dagen niet zitten. ‘
Angela pakt een stukje perzik en houdt het voor Cindy haar mond.’Mondje open, lieverd. ‘
 
EINDE
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
WAARDERING
HITS
334
AANGEPAST: 19-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.04.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik vind je verhaal niet slecht geschreven. Twee punten van kritiek evenwel: primo, er staan heel wat schrijffouten in; secundo, het sexueel toetje lijkt me heel ongeloofwaardig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.04.21
Graag je feedback a.u.b.:
Weer een echte Jane Doo. Gluren bij de buurvrouw vond ik niks maar met dit verhaal zet je jezelf weer in de picture.
Leuk verhaal. Ga zo door.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig