Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

De avonturen van Blacky

Publicatie: 18 september 2020
De tuin.
 
 
 
 
Laat mij jullie eens een verhaaltje vertellen. Over Blackt, hij is een grote zwarte hond. Wees maar niet bang. Want hij doet echt niets. Hij is erg dol op kinderen. Blacky is vier jaar. Hij woont in een stadje midden in het land. Bij een leuk gezin.
 
Er is een vader, een moeder en een klein kindje Gabriëlla. Zij is drie jaar. Zij en Blacky zijn de beste maatjes.
Blacky woont er pas. Hij woonde eerst bij een ander vrouw. Maar toen ging zij trouwen. Haar man moest iedere keer niezen van blacky. Dus moest hij weg.
Hij woont er nu een weekje. Alles is nog erg wennen hoor.
Maar omdat iedereen zo lief is, zal het wel niet lang duren voordat dit echt als thuis gaat voelen.
Vandaag gaat Blacky de achtertuin eens onderzoeken. Hij besnuffelt eerst de linkerkant en dan de rechter kant. Wat is de tuin groot! Overal groeien bloemen. En er is zelf een lekker grasveldje. Waarop je heerlijk in de zon kunt liggen.
Net als Blacky lekker in het gras wil gaan liggen, komt de kat van de buren een kijkje nemen. Zij is wel een beetje nieuwsgierig geworden. Maar dat had ze beter niet kunnen doen. Zie je, Blacky is gek op kinderen. Kwaad worden? Nooit! Maar als hij een kat ziet. Dan jaagt hij de kat weg. Blacky is niet dol op katten. Hij rent naar de kat toe. Die nog net op tijd de schutting op weet te klimmen. “Ga weg!”blaft Blacky. “Vanaf vandaag is dit mijn tuin!” De kat geeft geen antwoord maar springt snel weer in haar eigen tuin.
Het vrouwtje van Blacky, komt naar buiten gehold. Zij wil toch wel eens zien wat er aan de hand is. Ze zag nog net de kat van de buren weg springen.
“ Oh zat je achter de kat van de buren aan? Malle hond”. Zegt ze. Ze aait hem over zijn kop. Blacky gaat daarna rustig in het gras liggen.
SSST, Blacky slaapt. Waarvan zou hij dromen denk je? Van achter katten aan rennen? Wie weet!
 
WAARDERING
HITS
360
AANGEPAST: 18-09-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!