SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Autobahn

Publicatie: | Guido VanPoucke

Drie dagen al trok ik door de regen in de richting van de autobahn. De zeldzame wagens vertraagden niet voor mijn opgestoken duim maar gaven mij een beurt van modder en opspattend water. De terugtocht uit Finnmark was vlot verlopen, tot ik in dit verloren gat gestrand was, ergens aan de Deens-Duitse grens, doornat, ijl in het hoofd van de honger. In Göteborg had ik met mijn laatste geld de overzet naar Frederikshavn betaald.  

De witte Mercedes, met caravan, reed mij voorbij in een wolk van opspattend water. HH, las ik op de nummerplaat, Hamburg. Door het regengordijn zag ik de rode remlichten. Ik liep op de wagen af waarvan het rechterportier openging, gooide mijn rugzak op de achterbank, wou vooraan gaan zitten, tot in Hamburg, maar de Duitser knorde afkeurend toen hij mijn druipende outfit zag, toverde een zeiltje te voorschijn dat hij op de zetel uitspreidde, en zei iets over eerst douchen, en droge kleren aandoen, en eten en slapen.  

Toen het donker werd reed de Duitser een parking op waar felle natriumlampen in de gutsende regen de verlaten plek belichtten. In de verte het natte suizen van de autobahn naar Hamburg.  

De douchecel in de caravan was minuskuul, toch stond de Duitser erop samen te douchen. Terloops hield hij daarbij even zijn open hand onder mijn geslacht, als om het gewicht ervan te schatten.  

Na het avondmaal, met veel bier uit blik en schnapps, ging ik liggen en weldra leek het bed mij een luchtmatras op de machtige deining van de open oceaan. De Duitser kwam bij mij liggen en begon zachtjes in mijn ballen te knijpen en aan mijn penis te rukken. " Nicht auf die Decke! Nicht auf die Decke! " schreeuwde hij toen hij voelde dat ik klaarkwam. In het gifgele licht van de natriumlampen zag ik de briefopener. Een sierdolk uit Toledo. Ik stootte het mes diep, en met kracht, in de buik van de man. Tot hij op iets hards afschampte. De Duitser gilde met een borrelende bijklank. Ik smoorde het onaangename geluid met een kussen, tot de man stillag. Het bloedde niet eens zo erg. Ik haalde de brieventas van de Duitser uit de achterzak van de netjes opgehangen broek, koos er een 500 DM biljet uit, zwaaide mijn rugzak over de schouder, sloot de deur van de caravan achter mij en stapte de nacht in, over de verlaten parking, in de richting van de Autobahn. Het regenen was opgehouden. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
14.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik denk dat je na het ooit eens verloren wereldkampioenschap voetbal en na Auschwitz bij een Nederlands publiek het best scoort met een gespietste vieze mercedesrijdende Duitser. Beter dan met een Marokkaan of Congolees (racisme en Move-beweging).
Verhaal toch gewaardeerd!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Toffe schrijfstijl heb je!
Vier sterren omdat ik niet helemaal snap waarom de Duitser vermoord moest worden. Het lijkt wat willekeurig: O, daar ligt een briefopener. Weet je wat, dan kan ik mooi de Duitser mee vermoorden.
Ben benieuwd!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.