SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De andere kant van het verhaal

Publicatie: | Erik van der Velden

Hagel rinkelt ritmisch tegen het grote raam van haar woonkamer. Een windvlaag loeit als een hongerige wolf. De herfst kent ook dit jaar geen genade. Het enige licht komt van haar e-reader. Vergenoegd leest ze het twaalfde boek van haar favoriete auteur. Vaal licht beschijnt de damp van haar thee, een witte ballerina in een sensuele dans. Even geniet ze dromerig van het schouwspel, terwijl ze nog enigszins na zwijmelt in de armen van haar verhaalheld. Diep verzonken in zijn laatste zin, ‘Ik wil alles, schatje, álles,’ schrikt ze op van de voordeurbel.  

‘Goede avond mevrouwtje.’  Een aantrekkelijke gebruinde krullenbol glimlacht ondeugend. Hij zwaait stoer zijn zwartlederen jack af en werpt hem nonchalant over een knaapje. Even wrijft hij in zijn handen waarbij zijn armspieren sexy bollen. Ze kijkt met stomheid geslagen toe. Met grote passen stapt hij de kamer in en gaat languit op de plaats liggen die nog doordrenkt is van haar warmte. Hij ruikt verrukt aan het nekkussentje dat haar parfum ademt.

‘Waar heeft u het lef vandaan om hier zomaar binnen te vallen?’ vraagt ze gemaakt nijdig. Haar weerloze stemmetje kriebelt opwindend in zijn buik. Hij kijkt in haar grote naïeve poppenogen en neemt een slok van haar thee. ‘Ik kom met terugwerkende kracht mijn verdienste ophalen, stouterdje.’ Knikkend hint hij naar de e-reader.
’S-Sorry, ik weet niet wat u bedoelt,’ stottert ze. ‘Wat wilt u van me?’
Hij knipoogt uitdagend en friemelt de knoopjes van zijn witte overhemd los. ‘Ik wil alles, schatje, álles!’

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven, tof verhaal
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.01.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed geschreven, tof verhaal
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.