Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

172 Hits

Publicatie op:
De aliens komen
De aliens komen.
“Zie jij wat ik zie?” We keken beiden naar boven.
Het tempo van Nora de hond gaf mij de gelegenheid om de sterrenpracht boven mij te bewonderen. De morgenster Venus en haar broertje Mars waren met hun warme rode gloed een opvallende verschijning in het licht van de opkomende zon. Altijd gefascineerd door sterren en de oneindigheid van het heelal, begreep ik, dat wij mensen te beperkt van verstand zijn om te kunnen bevatten wat oneindigheid betekent. Altijd moet er een begin en een eind zijn. Oneindigheid past niet bij ons mensen.
Opgeschrikt uit mijn filosofisch ochtenddromen ontwaarde ik boven mij een bewegend lichtje. En achter dat lichtje vloog er een tweede en een derde. Een hele sliert van kleine lichtjes volgden elkaar in rap tempo op. Verbijsterd bleef ik staan kijken. “Is nu het moment daar,” dacht ik geschrokken, “ dat we met een andere buitenaardse beschaving te maken gaan krijgen?” Uit het donker kwam een klein hondje aangewaggeld met vlak daar achteraan haar baasje. “Zie jij wat ik zie?” zei ik wijzend met mijn vinger naar boven. We keken beiden naar de lichtpuntjes. “Het lijkt wel een invasie van buitenaardse wezens” kwam het aarzelend uit mijn mond. De vrouw, waarvan ik nu, in het licht van de lantaarn, het gezicht kon zien, begon hartelijk te lachen. “Nee hoor meneer. Het zijn gewoon satellieten. De speeltjes van Elon Musk. Goedemorgen verder” en ze liep met stevige pas door. “Dus geen aliens” dacht ik opgelucht. “Gelukkig maar.”
Satellieten van Musk

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De aliens komen"

© Jan Boxem
05.02.21
Feedback:
Leuk verhaal, Jan. Begrijpelijk dat je verbaasd staat te kijken.
Met plezier gelezen.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: