1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-02-2021

Hits: 254

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De aliens komen

Aangepast: 05-02-2021
De aliens komen.
“Zie jij wat ik zie?” We keken beiden naar boven.
Het tempo van Nora de hond gaf mij de gelegenheid om de sterrenpracht boven mij te bewonderen. De morgenster Venus en haar broertje Mars waren met hun warme rode gloed een opvallende verschijning in het licht van de opkomende zon. Altijd gefascineerd door sterren en de oneindigheid van het heelal, begreep ik, dat wij mensen te beperkt van verstand zijn om te kunnen bevatten wat oneindigheid betekent. Altijd moet er een begin en een eind zijn. Oneindigheid past niet bij ons mensen.
Opgeschrikt uit mijn filosofisch ochtenddromen ontwaarde ik boven mij een bewegend lichtje. En achter dat lichtje vloog er een tweede en een derde. Een hele sliert van kleine lichtjes volgden elkaar in rap tempo op. Verbijsterd bleef ik staan kijken. “Is nu het moment daar,” dacht ik geschrokken, “ dat we met een andere buitenaardse beschaving te maken gaan krijgen?” Uit het donker kwam een klein hondje aangewaggeld met vlak daar achteraan haar baasje. “Zie jij wat ik zie?” zei ik wijzend met mijn vinger naar boven. We keken beiden naar de lichtpuntjes. “Het lijkt wel een invasie van buitenaardse wezens” kwam het aarzelend uit mijn mond. De vrouw, waarvan ik nu, in het licht van de lantaarn, het gezicht kon zien, begon hartelijk te lachen. “Nee hoor meneer. Het zijn gewoon satellieten. De speeltjes van Elon Musk. Goedemorgen verder” en ze liep met stevige pas door. “Dus geen aliens” dacht ik opgelucht. “Gelukkig maar.”
Satellieten van Musk
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.02.21
Feedback:
Leuk verhaal, Jan. Begrijpelijk dat je verbaasd staat te kijken.
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
566
Lezen?
Billenkoek
565
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
551
Lezen?