Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Charmant bij-effect

| Dave Koresh

‘Het prikt misschien een beetje’ sprak de stem vanachter het glazen masker dat naadloos overging in een allesverhullend zilveren pak, het soort dat een medewerker van een laboratorium moet dragen als er met ebola gewerkt wordt, ‘maar verder is het een standaard antibioticum, volledig onschuldig’.

Hij onderging het gelaten, het was niet alsof hij veel keus had, de andere vier mannen hadden hem even daarvoor vakkundig met spanbanden ingesnoerd op de operatie tafel. Er komt een moment dat je opgeeft met je te verzetten en dat moment was vlak daarna aangebroken. Veilig vanachter een groot raam stonden een aantal mannen en één vrouw met witte jassen geïnteresseerd naar de hele ingreep te kijken.

De nieuwsuitzendingen hadden er de laatste maanden vrijwel dagelijks aandacht aan gegeven evenals de sociale media. De woorden ‘virus’ en ‘besmettelijk’ werden pas een maand na de terugkeer van de groep op aarde voor het eerst gebruikt. Eerder was het nog een ‘charmant bij-effect van het lange ruimte reizen’.

Verdomd, ‘charmant’, zo had de eerste nieuwslezeres het genoemd. Niet alleen waren het de vleugels, maar de cirkels aan licht boven de hoofden van de ex-astronauten spraken nog wel het meest tot de verbeelding.

Het duurde enkele weken voordat bleek dat anderen die mogelijk in contact waren geweest met de eersten het ook begonnen te krijgen. Echter, tot nog toe bleek het voornamelijk onschuldig, ofschoon wel nogal vervelend in het dagelijks werk.

Dat veranderde toen hij het kreeg.

‘Mijnheer Lucifer? Kijkt u even deze kant op?’. Waar hij eerder het verzet had opgegeven voelde hij zijn woede weer opkomen. Waarom moest dit allemaal hem overkomen? Wie bepaalde hier de regels?

Vanachter het glas zagen de wetenschappers de witte ring verdwijnen, maar de eerste blijdschap over het slagen van het nieuwe medicijn sloeg snel om in paniek bij het zien van het groeien van de twee spitse knobbels op het voorhoofd van de patiënt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 326

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Goed gezelschap

Geschreven door Izzy van der Horst. Geplaatst in Schrijfopdracht.
Ze kijkt me aan op een wel heel venijnige manier. Ik vang haar blik en blijf haar strak aankijken. Bijna zonder te bewegen schudt ik mijn hoofd. Niet doen, nu. ‘Mama, mama...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Stink ik soms?

09, apr, 2020 Han Maas

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!