Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 794

Charmant bij-effect

‘Het prikt misschien een beetje’ sprak de stem vanachter het glazen masker dat naadloos overging in een allesverhullend zilveren pak, het soort dat een medewerker van een laboratorium moet dragen als er met ebola gewerkt wordt, ‘maar verder is het een standaard antibioticum, volledig onschuldig’.

Hij onderging het gelaten, het was niet alsof hij veel keus had, de andere vier mannen hadden hem even daarvoor vakkundig met spanbanden ingesnoerd op de operatie tafel. Er komt een moment dat je opgeeft met je te verzetten en dat moment was vlak daarna aangebroken. Veilig vanachter een groot raam stonden een aantal mannen en één vrouw met witte jassen geïnteresseerd naar de hele ingreep te kijken.

De nieuwsuitzendingen hadden er de laatste maanden vrijwel dagelijks aandacht aan gegeven evenals de sociale media. De woorden ‘virus’ en ‘besmettelijk’ werden pas een maand na de terugkeer van de groep op aarde voor het eerst gebruikt. Eerder was het nog een ‘charmant bij-effect van het lange ruimte reizen’.

Verdomd, ‘charmant’, zo had de eerste nieuwslezeres het genoemd. Niet alleen waren het de vleugels, maar de cirkels aan licht boven de hoofden van de ex-astronauten spraken nog wel het meest tot de verbeelding.

Het duurde enkele weken voordat bleek dat anderen die mogelijk in contact waren geweest met de eersten het ook begonnen te krijgen. Echter, tot nog toe bleek het voornamelijk onschuldig, ofschoon wel nogal vervelend in het dagelijks werk.

Dat veranderde toen hij het kreeg.

‘Mijnheer Lucifer? Kijkt u even deze kant op?’. Waar hij eerder het verzet had opgegeven voelde hij zijn woede weer opkomen. Waarom moest dit allemaal hem overkomen? Wie bepaalde hier de regels?

Vanachter het glas zagen de wetenschappers de witte ring verdwijnen, maar de eerste blijdschap over het slagen van het nieuwe medicijn sloeg snel om in paniek bij het zien van het groeien van de twee spitse knobbels op het voorhoofd van de patiënt.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Dave Koresh
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 446
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Charmant bij-effect"

Geschreven door Dave Koresh. Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!