yves goudket

Dat eeuwige geklop

© yves goudket op 22.12.2022.

In het begin ging het nog, trouwens dan realiseerde hij het zich nog niet zo erg maar nu, na zes maanden werd het echt onhoudbaar. 


Bonk,bonk,bonk.


 Het rode ding boven hem ging constant op en neer. 


Bonk,bonk,bonk, hoe lang moest hij nog in deze donkere ruimte zitten ?


 Okee, hij had het niet slecht, hij kreeg genoeg te eten, het was er warm en hij kon slapen wanneer hij maar wou. Bonk,bonk,bonk, ging het steeds maar weer. Verschillende keren had hij geprobeerd zijn arm door de bel te steken waarin hij zich bevond, doch het vele roodgekleurde water om hem heen en het slangetje aan zijn buik lieten hem niet genoeg bewegingsvrijheid. Hij had zich al zo vaak omgedraaid, hij had al geroepen maar hij begreep dat niemand hem zou horen.


 Bonk,bonk,bonk, steeds maar weer hamerde dat rode ding zijn duivels ritme door de schoot waarin hij zich bevond. Zeven maanden waren voorbij en hij voelde dat hij sterker en sterker werd. Hij begon meer te eten en wilde hier weg, weg van dat pompende ding. Hij was er zeker van dat hij dat rode gedrocht nog wel zou krijgen ! 


Bonk, bonk, bonk, deed het constant en soms zwaaide hij met zijn armpjes zomaar wat om hem heen doch daardoor ging dat pompende ding nog harder en vlugger slaan, het leek hem wel te pesten. Acht maanden waren voorbij gegaan. Enkele keren had hij nog geprobeerd dat ding vast te grijpen doch telkens tevergeefs. Om de één of andere reden vermoedde hij dat hij weldra deze ruimte zou verlaten, het ding bleef maar kloppen en hij haatte het inmiddels enorm ! 


Bonk, bonk, bonk. Hij probeerde nog eens het te grijpen, erin te knijpen, hij wilde het verbrijzelen, het kapot maken, het doden. Plots, na een verblijf van acht maanden en twee weken stroomde al het roodgekleurde water weg, hij keek naar beneden en zag een lichtstraal, instinctmatig draaide hij zich om en hij voelde iets naar zijn hoofd grijpen. Met één van zijn armpjes zag hij nog net de kans om dat pompende ding te grijpen, hij nam het in zijn handje en kneep er in, trok er aan en perste het samen. Het gebonk versnelde weer en werd heviger. Gelukkig gaf dat ding dat zijn hoofd vasthield hem dat beetje extra kracht die hij nodig had. Hij greep het pompende ding stevig vast. Zo hard hij kon kneep hij het tussen zijn beide handjes en plots was het stil, doodstil, het ding pompte niet meer ! 


Gewillig liet hij zich leiden naar de opening, plots was er overal verschrikkelijk veel licht rond hem, hij moest er van huilen. Zijn nieuwe omgeving beviel hem allerminst ! Overal stonden wezens in witte jassen en één ervan hield hem ondersteboven en sloeg hem zelfs ! Hij begon luid te krijsen. Weer een ander wezen stormde de kamer binnen. "Hoe gaat het dokter " hoorde hij. "Uw zoontje is gezond maar Uw vrouw...ze is spijtig genoeg overleden, hartstilstand ! Het spijt me !" Veel begreep hij er niet van maar toch voelde hij zijn eerste glimlach op zijn gelaat komen. 


Wat later hoorde hij een zacht geklop in zijn eigen lichaam en harder en harder hoorde hij het geklop van al die wezens rond hem. 'Weer dat geklop, wanneer zal ik daarvan verlost zijn ?'... 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
   Elsbeth Boom · 1 months ago
   dit mag ik graag lezen, ik hou van het woord verbrijzelen ...
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  1 Commentaar

  Gebruikerswaardering: 4 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 4.0
Stemmen: 1
Hits: 83
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Menno Ten Brink: De vijf Joodse feestrollen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.