Voor schrijvers, door schrijvers
965 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

361 Hits

Publicatie op:
Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)

Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)

Uit waargebeurde verhalen

Het was zaterdagmiddag en we reden op de rondweg van de stad Groningen richting het oosten. Ikea, Bauhaus en Gamma flitsten aan ons voorbij. “Opa,” hoorde ik een stemmetje achter me vragen, ”opa, wie heeft de zon, maan en sterren gemaakt?” ”God natuurlijk” antwoordde ik op deze diepzinnige vraag. Het bleef stil achterin. Kleinzoon Christof en opa Jan waren op weg naar een voetbalwedstrijd van schoonzoon Bas in Godlinze. Samen naar de wedstrijd kijken en samen in de pauze een gehaktballetje met patat eten. Een mooi vooruitzicht. Zo kwamen we op de Beneluxweg terecht. “Opa, waarom is er eigenlijk oorlog?.” “Tja,” antwoordde ik “er zijn mensen die de baas willen spelen over andere mensen. Of ze willen het stuk land van die anderen hebben.” Weer bleef het stil. Zo reden we de N360 op richting Delfzijl. “Opa, wie heeft God eigenlijk gemaakt?” “Dat weet ik niet Christof.” “Maar weet jij dan niet alles opa?” “Nee, gelukkig niet,” antwoordde ik met een lach, ” alles weten maakt ook niet gelukkig hoor.” Deze keer bleef het wel heel lang stil. “Opa, dan was de Here Jezus dus niet gelukkig, want hij wist toch alles?” Op dat moment keek ik in de achteruitkijkspiegel en zag een vierjarig wijsneusje op de achterbank naar buiten kijken. We passeerden Ten Post en ik kon een glimlach niet verbergen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)"

18.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie tgv oude waarderingen.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    70%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Steun de boekhandel

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Kakkerlak (337) Martin Reekers 19-04-2020

    Kakkerlak had het zwaar. Ze was tot de overtuiging gekomen dat ze een fors imagoprobleem had. Ze werd met voeten getreden. Letterlijk! Overal waar ze haar gezicht liet zien probeerde men haar dood...

    Lees meer: Kakkerlak