Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 812

Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)

Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)

Uit waargebeurde verhalen

Het was zaterdagmiddag en we reden op de rondweg van de stad Groningen richting het oosten. Ikea, Bauhaus en Gamma flitsten aan ons voorbij. “Opa,” hoorde ik een stemmetje achter me vragen, ”opa, wie heeft de zon, maan en sterren gemaakt?” ”God natuurlijk” antwoordde ik op deze diepzinnige vraag. Het bleef stil achterin. Kleinzoon Christof en opa Jan waren op weg naar een voetbalwedstrijd van schoonzoon Bas in Godlinze. Samen naar de wedstrijd kijken en samen in de pauze een gehaktballetje met patat eten. Een mooi vooruitzicht. Zo kwamen we op de Beneluxweg terecht. “Opa, waarom is er eigenlijk oorlog?.” “Tja,” antwoordde ik “er zijn mensen die de baas willen spelen over andere mensen. Of ze willen het stuk land van die anderen hebben.” Weer bleef het stil. Zo reden we de N360 op richting Delfzijl. “Opa, wie heeft God eigenlijk gemaakt?” “Dat weet ik niet Christof.” “Maar weet jij dan niet alles opa?” “Nee, gelukkig niet,” antwoordde ik met een lach, ” alles weten maakt ook niet gelukkig hoor.” Deze keer bleef het wel heel lang stil. “Opa, dan was de Here Jezus dus niet gelukkig, want hij wist toch alles?” Op dat moment keek ik in de achteruitkijkspiegel en zag een vierjarig wijsneusje op de achterbank naar buiten kijken. We passeerden Ten Post en ik kon een glimlach niet verbergen.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Jan Boxem
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 273
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Dan was de Here Jezus dus niet gelukkig.(2014)"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
18.07.20
Feedback:
Correctie tgv oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    70%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!