1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Dagbesteding

Publicatie op : 14-11-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dagbesteding

405 Hits.
 
De caravan is topzwaar. Ik woon er sinds een half jaar. Mijn kinderen gaan zo weer weg, alleen in het weekend logeren ze bij mij. Eigenlijk kan het niet. Zoveel mensen op een klein oppervlak. De drie kinderen zijn geboren uit drie moeders, ik ben de vader. Een condoom draag ik nooit, je voelt stukken minder, al belooft de verpakking het tegendeel. Slechts mijn genot maakt mijn leven de moeite waard, al het andere is ruis.
Ik drink, eet, blow en slaap, maar druk maak ik me nooit.
Soms meen ik dat het
leven me overkomt, maar natuurlijk is mijn leven uiteindelijk meer een gevolg van de keuzes die ik maak. Als ik eerlijk ben geef ik dit volmondig toe.
Mijn moeder waarschuwt me. Ze is bezorgd. Ze vindt dat ik te makkelijk ben. En dat heeft zo zijn gevolgen.
'Je bent lui,' zegt ze, in mijn buik prikkend.
Lui ben ik inderdaad.
Mijn moeder en ik runnen sinds een paar jaar samen een dagopvang voor laagbegaafde kinderen en jongeren. Mijn moeder is ervoor opgeleid. Ik help zoveel ik kan op de zorgboerderij waar de opvang plaatsvindt.
Tom is zestien, en laagbegaafd. Hij vindt het gezellig om met mij te klussen.
Hij staat al klaar, mijn kinderen zijn zojuist opgehaald door hun moeders.
'He Dennis,' zegt ie. Hij lacht.
'Gaan we?' Hij doelt op onze nieuwste klus, het verbouwen van een zolder.
Tom vindt het leuk om te sjouwen met potten, lampen, aarde en het betimmeren van schrootjes. Bezigheidstherapie noemen we het.
Dat zegt Tom ook tegen zijn familie. Geen van hen heeft ook maar enige notie van waar hij bij wordt betrokken. Hij wordt tenslotte beziggehouden, is tenminste even van de straat en het mooiste is dat ik een goedkope arbeidskracht kan inzetten die niet snel verdacht lijkt.
Een jongen als Tom brengt op meer manieren geld in het laatje. Als eerste via de staat, die betaalt voor zijn persoons gebonden budget(PGB), daarna via Tom zelf, die ook betaalt via zijn werkzaamheden. Een win-win situatie dus.
Hij blijft ook graag logeren. Dat vindt hij gezellig. Bij mij mag hij een zak chips leegeten en cola drinken. Bij zijn moeder kan dat niet. Hij wordt te druk, zegt ze.
Ik vind alles best. Hij kan altijd bij mij komen logeren, net als mijn intussen verder groeiende kinderschare. Ik doe en laat waar ik zin in heb. Hulpverlenen is een baan, maar zo voelt het niet.
Tom gaat zitten, hij kijkt toe hoe ik een vette joint draai.
'Roken is slecht,' zegt hij lijzig, een blik werpend op de trekker aan het einde van de oprit.
'Gaan we zo een stukje rijden?' Ik neem een trek en knik. De weed is sterk tlc geconcentreerd en slaat in als een bom.
We tuffen naar de loods, daar gaan we aan het werk.
Tom doet zoals altijd het zware werk. Ik ga zitten, kijk toe en geef instructies. Je moet hem wel bezighouden.
De vorige keer liet ik hem knippen, maar hij stonk daarna een uur in de wind, dat liep teveel in het oog.
Dat doe ik deze keer maar zelf.
In de hulpverlening leer je al snel hoe je iemand een gevoel van waarde mee kunt geven. Door ze mee te laten draaien, gewoon als een volwaardige mankracht en persoon. Het maakt alle verschil.
Het is inmiddels laat.
Het weedhok is gelukkig bijna klaar.
Vrolijk trippelt Tom langs de rijen groene planten. Hij vindt het geweldig om op deze manier deel uit te kunnen maken van de maatschappij.
Ondanks zijn laagbegaafdheid hoort hij er nu ook bij.
Dit alles is toch wel heel fijn. Mijn bankrekening groeit gestaag.
Want zonder dat Tom het beseft help ik hem, en hij helpt mij.
De dagen in de caravan zijn aanstonds verleden tijd.
Nog even geduld, het landhuis aan de andere kant van het dorp is bijna van mij. En zeg nou zelf, het goede doel, daar doe je het toch allemaal voor?
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.11.20
Feedback:
Ik heb smakelijk gelachen om je verhaal, Nicole.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.11.20
Feedback:
Prachtig geschreven Nicole, ik heb het met veel plezier gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.11.20
Feedback:
Geweldig! Ik lach me een breuk. Vooral ‘het weedhok is bijna klaar.’ Hilarisch.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
581
Lezen?
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
524
Lezen?