1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-07-2021

Hits: 159

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Daddy’s shoes, never worn

Aangepast: 03-07-2021

Het was lastig schoenen passen met een kleine baby op zijn buik. Daarom had hij ze meteen gekocht, zijn zoontje thuis  in bed gelegd en ze toen pas aan gedaan.

Hij wilde de schoenen hebben, maar zijn claustrofobische voeten werkten niet mee. En toen kwam het plan: hij zou ze bewaren voor zijn kind!

Hij zette de doos in de kast met feestkleding, en ieder jaar, met de kerst, legde hij even zijn hand op de doos-alweer een jaar dichterbij het geschenk van vader aan zoon-maar na een paar jaar raakte de doos bedolven onder dozen met plastic kerstballen, in onbruik geraakt na de breekbare peuter periode.

Was er een ander jaargetijde nodig om het vergeten paar terug te vinden? Hij opende de feestkast toen zijn zoon vroeg om een vlinderstrik vanwege een zomergala op school.

En daar, onderin de kast, vond hij de schoenen. Hij haalde ze uit de doos, waarbij het vloeipapier ritselde. Hij bevoelde de puntige neuzen en het bobbelige groene krokodillenleer. Hij streek de kassabon glad: 10 juni 2006 stond erop. 

‘Ik heb iets voor je’, riep hij met een brok in zijn keel richting de jongenskamer.

‘Een vlinderstrik mag ik hopen?’ klonk de zware stem van zijn zoon.

‘Kom nou maar.’

Zijn bijna twee meter lange zoon viel binnen.

‘Een schoenendoos. Waarom?’

‘Maak maar open’, zei hij, als in een filmscène.

De zoon rukte het deksel eraf.

‘Jezus Christus. Ik heb een vlínderstrik nodig, pa! Géén pooierschoenen.’

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.07.21
Feedback:
Hilarisch!
Show more
05.07.21
Feedback:
Hardstikke grappig!
Show more
03.07.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Kinderachtig
233
Lezen?
Column
Statler en Waldorf
220
Lezen?
55 woordenverhaal
Zaterdagmorgen
201
Lezen?