Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 726

Daar zijn we echt aan toe! (een actuele doordenker)

Eindelijk gaan de grenzen weer open!

Henk en Els zijn dolgelukkig. Vorig jaar hebben ze heel goedkoop een zomerhuisje gekocht op het platteland in Hongarije en ze kunnen bijna niet wachten om er een weekje naar toe te gaan. Eigenlijk was het plan geweest om er ieder voorjaar twee maanden door te brengen, maar dat gaat nu gelijk het eerste jaar al niet door. Hongarije heeft al snel zulke strenge maatregelen genomen dat ze het land niet inmochten. Nou ja, toch ook wel fijn voor hen dat de Covid 19 daar niet zoveel besmettingen heeft veroorzaakt, ze zullen er nu nog wel veiliger zijn dan in Nederland. Helaas schijn je wel overal maskertjes op te moeten, maar dat is dan niet anders.

Els heeft nog snel wat boodschappen gedaan. Het is opvallend druk in de winkels. Toch vreemd, dat veel mensen zo weinig rekening houden met de mogelijkheid op besmetting, denkt ze. Ze haalt nog even wat boodschapjes op de markt en de benodigde medicijnen bij de apotheek. Henk gaat bij de bouwmarkt langs. Er zal wel niet veel van klussen komen in de korte tijd dat ze vakantie hebben, maar misschien kan hij toch even een paar klusjes klaren.

De volgende ochtend heel vroeg vertrekken ze met een overvol geladen auto. Ze hebben van een buurvrouw die veel aan hulpverlening doet, twee zakken kleding meegekregen voor een bejaardentehuis in de buurt van Boedapest en nog twee zakken voor een kindertehuis vlak bij hun vakantiehuisje. De rest hebben ze met moeite kunnen afwimpelen, hoewel buurvrouw maar moeilijk kon begrijpen dat ze liever hun eigen spulletjes meenamen, dan goed te doen voor de arme mensen.

Na een voorspoedige reis komen ze de volgende dag 's middags al in Boedapest aan. Ze hebben de dag daarvoor heerlijk geluncht in Duitsland en in een mooi hotel in Oostenrijk geslapen. De kleding is afgeleverd aan de directrice van het bejaardentehuis, die wat verbaasd leek, maar ze natuurlijk van harte bedankte met iets dat klonk als kusunum. Op hun gemakje bekijken ze de stad. Er zijn opvallend weinig toeristen dit jaar. Ze lachen, als ze zien hoe veel mensen in de winkels het verplichte mondkapje op de kin laten zakken en doen ze al snel na. Het zijn ook ondingen met die hitte, maar regels zijn regels. Na een snel avondeten bij de Mac Donalds rijden ze door naar hun vakantiehuis, het kindertehuis zullen ze morgen wel opzoeken.

De week vakantie vliegt voorbij. Ze genieten van het mooie Balatonmeer, van de vele terrasjes, van het lekkere eten en drinken. In hun huisje gebeurt niet veel, maar ze rusten wel lekker uit. Daar waren ze echt aan toe. Eind van de week begint Els te kuchen, het zal wel allergie zijn.

Als ze weer thuis zijn voelt Henk zich ook niet best. Hij heeft lichte koorts en hoest steeds vaker. Ze zouden toch niet....?

En het leek zo veilig in Hongarije!

 

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Janneke De Leeuw van Weenen
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 119
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Daar zijn we echt aan toe! (een actuele doordenker)"

Geschreven door Janneke De Leeuw van Weenen . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
03.08.20
Feedback:
Hi Janneke, ik vind je verhaal erg mooi en een open einde is hier helemaal geen probleem. Groetjes Louise
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 03.08.20
  Dank je wel Louise! Ik ben ook altijd heel blij met commentaar, mag ook best kritisch zijn hoor!
02.08.20
Feedback:
Leuk verhaal met een open einde!
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 02.08.20
  Dank je wel Annemarie! Ik had allerlei eindes in gedachte, maar zo leek het me beter

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...