1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 02-08-2020

Hits: 327

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Daar zijn we echt aan toe! (een actuele doordenker)

Aangepast: 02-08-2020

Eindelijk gaan de grenzen weer open!

Henk en Els zijn dolgelukkig. Vorig jaar hebben ze heel goedkoop een zomerhuisje gekocht op het platteland in Hongarije en ze kunnen bijna niet wachten om er een weekje naar toe te gaan. Eigenlijk was het plan geweest om er ieder voorjaar twee maanden door te brengen, maar dat gaat nu gelijk het eerste jaar al niet door. Hongarije heeft al snel zulke strenge maatregelen genomen dat ze het land niet inmochten. Nou ja, toch ook wel fijn voor hen dat de Covid 19 daar niet zoveel besmettingen heeft veroorzaakt, ze zullen er nu nog wel veiliger zijn dan in Nederland. Helaas schijn je wel overal maskertjes op te moeten, maar dat is dan niet anders.

Els heeft nog snel wat boodschappen gedaan. Het is opvallend druk in de winkels. Toch vreemd, dat veel mensen zo weinig rekening houden met de mogelijkheid op besmetting, denkt ze. Ze haalt nog even wat boodschapjes op de markt en de benodigde medicijnen bij de apotheek. Henk gaat bij de bouwmarkt langs. Er zal wel niet veel van klussen komen in de korte tijd dat ze vakantie hebben, maar misschien kan hij toch even een paar klusjes klaren.

De volgende ochtend heel vroeg vertrekken ze met een overvol geladen auto. Ze hebben van een buurvrouw die veel aan hulpverlening doet, twee zakken kleding meegekregen voor een bejaardentehuis in de buurt van Boedapest en nog twee zakken voor een kindertehuis vlak bij hun vakantiehuisje. De rest hebben ze met moeite kunnen afwimpelen, hoewel buurvrouw maar moeilijk kon begrijpen dat ze liever hun eigen spulletjes meenamen, dan goed te doen voor de arme mensen.

Na een voorspoedige reis komen ze de volgende dag 's middags al in Boedapest aan. Ze hebben de dag daarvoor heerlijk geluncht in Duitsland en in een mooi hotel in Oostenrijk geslapen. De kleding is afgeleverd aan de directrice van het bejaardentehuis, die wat verbaasd leek, maar ze natuurlijk van harte bedankte met iets dat klonk als kusunum. Op hun gemakje bekijken ze de stad. Er zijn opvallend weinig toeristen dit jaar. Ze lachen, als ze zien hoe veel mensen in de winkels het verplichte mondkapje op de kin laten zakken en doen ze al snel na. Het zijn ook ondingen met die hitte, maar regels zijn regels. Na een snel avondeten bij de Mac Donalds rijden ze door naar hun vakantiehuis, het kindertehuis zullen ze morgen wel opzoeken.

De week vakantie vliegt voorbij. Ze genieten van het mooie Balatonmeer, van de vele terrasjes, van het lekkere eten en drinken. In hun huisje gebeurt niet veel, maar ze rusten wel lekker uit. Daar waren ze echt aan toe. Eind van de week begint Els te kuchen, het zal wel allergie zijn.

Als ze weer thuis zijn voelt Henk zich ook niet best. Hij heeft lichte koorts en hoest steeds vaker. Ze zouden toch niet....?

En het leek zo veilig in Hongarije!

 

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.08.20
Feedback:
Hi Janneke, ik vind je verhaal erg mooi en een open einde is hier helemaal geen probleem. Groetjes Louise
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 03.08.20
  Dank je wel Louise! Ik ben ook altijd heel blij met commentaar, mag ook best kritisch zijn hoor!
02.08.20
Feedback:
Leuk verhaal met een open einde!
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Janneke De Leeuw van Weenen 02.08.20
  Dank je wel Annemarie! Ik had allerlei eindes in gedachte, maar zo leek het me beter :)
02.08.20
Feedback:
Tja, die verdomde regels, nietwaar? Een mooi lesje.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Saai
736
Lezen?
55 woordenverhaal
Oma
477
Lezen?
Sprookjes
Het einde van Alleenheerschappey
461
Lezen?