Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

172 Hits

Publicatie op:
Coronastilte
 “Wat heb ik nog te vertellen?”, zegt de oude man kleintjes als ik hem bij mij in de straat tegenkom en vraag hoe het gaat. “Het is allemaal zo stil geworden sinds het overlijden van mijn vrouw. Nu al weer een half jaar geleden. En de lockdown waar we met z’n allen al zo lang in zitten, doet er ook geen goed aan. Vroeger, toen ik als journalist elke dag het nieuws najaagde. Toen had ik verhalen in overvloed. Maar nu?”
 
Nu is hij ver in de 80 en zit niemand meer op zijn verhalen te wachten, denkt hij. Ik kijk de man verdrietig aan. Want ik besef dat de uitspraak ‘dat vroeger alles beter was’ voor deze pensionado wel heel erg van toepassing is. Vroeger hadden zijn vrouw en hij het gezellig samen. Ze hielden van muziek en theater; gingen met regelmaat naar een concert of experimenteel optreden. Hij was met zijn spannende baan een graag geziene gast op feestjes. Er was altijd wel een sterk verhaal dat verteld kon worden. Maar nu? Nu is het stil; oorverdovend stil. Kon ik deze eenzame man maar iets geven.
 
En opeens heb ik een idee. Ik vertel hem over mijn wekelijkse blogs op www.vanzelfsprekender.com en vraag of hij het leuk vindt om mij te gaan volgen. Dat geeft hem een reden om mij elke week te bellen zodat we samen even kunnen praten over het verhaaltje dat hij zojuist gelezen heeft. De man kijkt mij verbaasd aan. “Mag ik jou zomaar elke week bellen?” “Ik geef u net een reden”, zeg ik. “ En misschien kunt u mij dan meteen ook even wat feedback geven? Kan ik alleen maar wijzer van worden.”
 
De man glundert: “Misschien kan ik je ook nog wel ideetjes aandragen voor een verhaaltje?” “Hebt u net al gedaan”, pareer ik, “want ik schrijf een verhaaltje over deze ontmoeting.” De oude man schiet in de lach, zwaait terwijl hij wegloopt en roept vrolijk: “Je bent mij er eentje. Ik ga je volgen dame. En van repliek dienen!”

Wat voelt het goed dat ik de coronastilte voor deze heer op leeftijd heb kunnen doorbreken.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Coronastilte"

06.02.21
Feedback:
Mooi verhaal, Sylvia. Met plezier gelezen.
(p.s. even een t achter vind)
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig