• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Coronastilte

Publicatie: 06 februari 2021
 “Wat heb ik nog te vertellen?”, zegt de oude man kleintjes als ik hem bij mij in de straat tegenkom en vraag hoe het gaat. “Het is allemaal zo stil geworden sinds het overlijden van mijn vrouw. Nu al weer een half jaar geleden. En de lockdown waar we met z’n allen al zo lang in zitten, doet er ook geen goed aan. Vroeger, toen ik als journalist elke dag het nieuws najaagde. Toen had ik verhalen in overvloed. Maar nu?”
 
Nu is hij ver in de 80 en zit niemand meer op zijn verhalen te wachten, denkt hij. Ik kijk de man verdrietig aan. Want ik besef dat de uitspraak ‘dat vroeger alles beter was’ voor deze pensionado wel heel erg van toepassing is. Vroeger hadden zijn vrouw en hij het gezellig samen. Ze hielden van muziek en theater; gingen met regelmaat naar een concert of experimenteel optreden. Hij was met zijn spannende baan een graag geziene gast op feestjes. Er was altijd wel een sterk verhaal dat verteld kon worden. Maar nu? Nu is het stil; oorverdovend stil. Kon ik deze eenzame man maar iets geven.
 
En opeens heb ik een idee. Ik vertel hem over mijn wekelijkse blogs op www.vanzelfsprekender.com en vraag of hij het leuk vindt om mij te gaan volgen. Dat geeft hem een reden om mij elke week te bellen zodat we samen even kunnen praten over het verhaaltje dat hij zojuist gelezen heeft. De man kijkt mij verbaasd aan. “Mag ik jou zomaar elke week bellen?” “Ik geef u net een reden”, zeg ik. “ En misschien kunt u mij dan meteen ook even wat feedback geven? Kan ik alleen maar wijzer van worden.”
 
De man glundert: “Misschien kan ik je ook nog wel ideetjes aandragen voor een verhaaltje?” “Hebt u net al gedaan”, pareer ik, “want ik schrijf een verhaaltje over deze ontmoeting.” De oude man schiet in de lach, zwaait terwijl hij wegloopt en roept vrolijk: “Je bent mij er eentje. Ik ga je volgen dame. En van repliek dienen!”

Wat voelt het goed dat ik de coronastilte voor deze heer op leeftijd heb kunnen doorbreken.
WAARDERING

HITS

314

Artikel aangepast: 06-02-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!