SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Complottheorie

Publicatie: | Jan sammels

WAAR KOMT DE WIND VANDAAN?

Ik was uitgenodigd voor een vakantietripje naar Groningen. Geweldig om even losgerukt te worden van de hype om alles vol te leggen met zonnepanelen die de zonne-energie zo efficiënt mogelijk omzetten in warmte, zodat we in Nederland druiven kunnen gaan kweken in plaats van koeien.

De zon scheen matig, maar dat mocht het feest niet bederven. We reden de polder in en de eerste rij windmolens kwam in beeld. Naarmate we vorderden werden het er steeds meer, honderden en honderden. Het was opvallend dat velen niet draaiden. Misschien geen zin of onderhoud.

In de buurt van Lemmer begon het te regenen.  Even later passeerden we weer een heel plateau met windmolens, maar die stonden allemaal stil. Toen viel het kwartje: Big business, twee kanten op.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.