Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

480 Hits

Publicatie op:
Coltrui

Hij trekt zijn col nog wat hoger op in dit hondenweer. Een hond maakt het niet uit wat voor weer het is. Voor hem dan wel? Laf kun je ook in de zomer zijn. Toen had hij het haar al moeten vertellen. Uit een dip, desnoods huwelijkscrisis kun je nog komen. Maar waar moet je voor vechten als er niets is? Niets op te lossen. Nee, vanavond vertelt hij het haar.

Onder haar paraplu door ziet ze in de etalage iets wat hij beslist mooi zal vinden: een coltrui in zijn favoriete kleur. Nog dertig procent korting ook.

‘Ik moet je wat vertellen,’ zegt hij.

‘Wacht even,’ zegt ze. ‘Kijk eens…’

‘Precies mijn kleur!’

‘Wat wilde je zeggen?’

‘Niets bijzonders.’

De collen gaan kriebelen en alles knelt. Frisse lucht heeft hij nodig. Weilanden en koeien. Vrijheid, blijheid.

Dat jack zit best krap. Ach, leer zet nog uit. Wel een dikke kop; die zijspiegel vertekent. Of het komt door die helm. Een beetje gewicht kan trouwens geen kwaad op die zware Harley.

Dat was vroeger wel anders op zijn Puch: haar armen om zijn middel, hoofd tegen zijn rug… En dat zonder helm. Haaks over de tramrails, rechtertrapper omhoog in de bocht. Veel linker dan nu, maar ze durft niet: ‘Daar zijn we te oud voor.’

Je leeft maar één keer. Koeien en weilanden. In een auto zie je toch minder.

Rijdt die vrachtwagen over de middenstreep, en zo hard?

Natuurlijk ziet hij hem. Welja.

Hij ziet hem heus wel, dat kan niet missen…


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Coltrui"