Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

240 Hits

Publicatie op:
buurt(2)
ik ga een verhaaltje schrijven over een mevrouw in de straat. Ik ken haar naam niet, ze is Turks en ze is erg lief. Ik kom haar vaak tegen en dan voeren we gesprekjes. Ik schat haar een jaar of 70 en onlangs is haar man overleden, daar was ze erg van in de war, de arme schat. Hij is lang ziek geweest. Ik noem haar het theelepelvrouwtje want ze is klein en dik en grappig. Zo lief. Toen het slecht met me ging, belde ze wel eens aan om te informeren hoe het ging.
Ik kende één Turks zinnetje : pijn stilt de pijn, water de krampen: aci acyryki, su sanccryi. Ik vind het een mooi gezegde. Als ik haar nog eens zie zal ik het zeggen, deze lieve dame van het oosten. Ingrid Karsten

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "buurt(2)"

© Ingrid Karsten
03.01.21
Feedback:
Sorry Ingrid, maar dit is exact hetzelfde verhaal als ‘het theelepelvrouwtje’, alleen de titel heb je veranderd. Dat is geen kunst natuurlijk, zo kan iedereen wel iets schrijven. Wederom sorry voor de kritiek, maar ik ben eerlijk tegen je.
 • Schrijfkwaliteit
  1.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.01.21
Feedback:
Ik heb je eerdere verhaaltje ook gezien, want ik herinner me het nog Ingrid! Toch blijft ik benieuwd wat klein, dik en grappig met een theelepeltje te maken heeft :d
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
02.01.21
Feedback:
Heb je al eens eerder iets over haar geplaatst of vergis ik me?
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.01.21
Feedback:
Mooi verhaal, Ingrid
 • Schrijfkwaliteit
  5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel