Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 804

Broze charme 64.0

Wat gek, dacht Mimi terwijl ze de was ophing, die ze al talloze keren had uitgesteld. Dat je soms mensen dacht te kennen en dat er ineens niets meer van de zogenaamde relatie overbleef. Wanneer het ongeluk hen bezocht, was al het begrip in één keer verdwenen. Alsof zij het was, die ze in het ongeluk had gestort. De dood van een dierbaar iemand, een ziekte, een scheiding; alle dingen die een leven tijdelijk ontwricht. Ze moest denken aan die collega, wier man vreemd was gegaan. De relatie tussen hen bekoelde, alsof zij het was die er met haar man vandoor was gegaan. Nee, het was het geluk dat haar nog steeds ten deel viel. Zij hoefde deze verschrikkelijke hel niet te ondergaan. En daar moest ze voor gestraft worden. Vreemd. Dat mensen zo dachten. Op die manier onttrokken ze zich niet alleen aan troost, ook verloren ze zo mensen aan wie ze wat hadden kunnen hebben. Nu hoefde ze niet meer te komen, wist Mimi. Op de een of andere manier had deze houding ook bij haar wat stuk gemaakt. Iets dat niet zo maar te helen was. De afgunstige gevoelens. Deze mensen waren zich er niet van bewust hoeveel die kapot maakten. Echte vrienden delen in de vreugde. Ook zoiets. Hoe vaak mensen het vergeten waren. In de natuur vreten de beesten elkaar op. Eigenlijk is het in de mensenwereld niet veel beter, constateerde Mimi. Het gaat alleen wat subtieler. De schijn wordt opgehouden, want het is natuurlijk van de gekke, dat je elkaar iets niet zou gunnen. Dat zou pas minachting kunnen opleveren. Het wordt ten stelligste ontkent maar ondertussen vreten de gevoelens zich een weg door de ingewanden en vernietigt alles op zijn weg. Vijandige gevoelens dringen zich op en nemen de plaats in van wat ooit was. Jammer. Daarom was het zaak om zich op zichzelf en haar gezin te concentreren. Te genieten van de kleine dingen des levens. Te beschermen wat nog is. En met deze positieve gedachte, wendde ze zich af van de waslijn en ging in de zon zitten. Liet haar gezicht verwarmen en genoot.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Annemieke Spaander
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 406
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Broze charme 64.0"

Geschreven door Annemieke Spaander . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!