Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Broze charme 64.0

| Annemieke Spaander
Wat gek, dacht Mimi terwijl ze de was ophing, die ze al talloze keren had uitgesteld. Dat je soms mensen dacht te kennen en dat er ineens niets meer van de zogenaamde relatie overbleef. Wanneer het ongeluk hen bezocht, was al het begrip in één keer verdwenen. Alsof zij het was, die ze in het ongeluk had gestort. De dood van een dierbaar iemand, een ziekte, een scheiding; alle dingen die een leven tijdelijk ontwricht. Ze moest denken aan die collega, wier man vreemd was gegaan. De relatie tussen hen bekoelde, alsof zij het was die er met haar man vandoor was gegaan. Nee, het was het geluk dat haar nog steeds ten deel viel. Zij hoefde deze verschrikkelijke hel niet te ondergaan. En daar moest ze voor gestraft worden. Vreemd. Dat mensen zo dachten. Op die manier onttrokken ze zich niet alleen aan troost, ook verloren ze zo mensen aan wie ze wat hadden kunnen hebben. Nu hoefde ze niet meer te komen, wist Mimi. Op de een of andere manier had deze houding ook bij haar wat stuk gemaakt. Iets dat niet zo maar te helen was. De afgunstige gevoelens. Deze mensen waren zich er niet van bewust hoeveel die kapot maakten. Echte vrienden delen in de vreugde. Ook zoiets. Hoe vaak mensen het vergeten waren. In de natuur vreten de beesten elkaar op. Eigenlijk is het in de mensenwereld niet veel beter, constateerde Mimi. Het gaat alleen wat subtieler. De schijn wordt opgehouden, want het is natuurlijk van de gekke, dat je elkaar iets niet zou gunnen. Dat zou pas minachting kunnen opleveren. Het wordt ten stelligste ontkent maar ondertussen vreten de gevoelens zich een weg door de ingewanden en vernietigt alles op zijn weg. Vijandige gevoelens dringen zich op en nemen de plaats in van wat ooit was. Jammer. Daarom was het zaak om zich op zichzelf en haar gezin te concentreren. Te genieten van de kleine dingen des levens. Te beschermen wat nog is. En met deze positieve gedachte, wendde ze zich af van de waslijn en ging in de zon zitten. Liet haar gezicht verwarmen en genoot.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 288

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

vrijdag 20 maart

Geschreven door Luc Verschuren. Geplaatst in Blog.
  Wat kun je verwachten van de beurs op de korte termijn?   Allereerst, indien het herstel doorzet, een terugval. Deze terugval wordt gevormd door de beleggers...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!