Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Broze charme 64.0

Wat gek, dacht Mimi terwijl ze de was ophing, die ze al talloze keren had uitgesteld. Dat je soms mensen dacht te kennen en dat er ineens niets meer van de zogenaamde relatie overbleef. Wanneer het ongeluk hen bezocht, was al het begrip in één keer verdwenen. Alsof zij het was, die ze in het ongeluk had gestort. De dood van een dierbaar iemand, een ziekte, een scheiding; alle dingen die een leven tijdelijk ontwricht. Ze moest denken aan die collega, wier man vreemd was gegaan. De relatie tussen hen bekoelde, alsof zij het was die er met haar man vandoor was gegaan. Nee, het was het geluk dat haar nog steeds ten deel viel. Zij hoefde deze verschrikkelijke hel niet te ondergaan. En daar moest ze voor gestraft worden. Vreemd. Dat mensen zo dachten. Op die manier onttrokken ze zich niet alleen aan troost, ook verloren ze zo mensen aan wie ze wat hadden kunnen hebben. Nu hoefde ze niet meer te komen, wist Mimi. Op de een of andere manier had deze houding ook bij haar wat stuk gemaakt. Iets dat niet zo maar te helen was. De afgunstige gevoelens. Deze mensen waren zich er niet van bewust hoeveel die kapot maakten. Echte vrienden delen in de vreugde. Ook zoiets. Hoe vaak mensen het vergeten waren. In de natuur vreten de beesten elkaar op. Eigenlijk is het in de mensenwereld niet veel beter, constateerde Mimi. Het gaat alleen wat subtieler. De schijn wordt opgehouden, want het is natuurlijk van de gekke, dat je elkaar iets niet zou gunnen. Dat zou pas minachting kunnen opleveren. Het wordt ten stelligste ontkent maar ondertussen vreten de gevoelens zich een weg door de ingewanden en vernietigt alles op zijn weg. Vijandige gevoelens dringen zich op en nemen de plaats in van wat ooit was. Jammer. Daarom was het zaak om zich op zichzelf en haar gezin te concentreren. Te genieten van de kleine dingen des levens. Te beschermen wat nog is. En met deze positieve gedachte, wendde ze zich af van de waslijn en ging in de zon zitten. Liet haar gezicht verwarmen en genoot.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 184
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Gebruikt?

okt 09, 2019 Ze keek me aan Melissa Wouters

Meer schrijfactiviteiten