Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Broze charme 35.0

Kathryn en Dirk

De bruiloft was geen sprookje. Dirk had tweehonderd man op laten draven om zijn verbintenis met deze volgzame vrouw vast te laten leggen. Zowel de mannen als de vrouwen, die enigszins van zijn karakter op de hoogte waren, trokken verbaasd hun wenkbrauwen op toen ze zijn aanstaande vrouw aanschouwden. Velen  hadden haar nog niet gezien, want Dirk had haar tijdens hun korte verkeringstijd angstvallig verborgen gehouden.

De voluptueuze vrouw, die ze hadden verwacht, verscheen niet aan zijn zijde. In plaats daarvan, stond er een magere vrouw met kleine borsten en een knap gezicht. Ze glimlachte, beduusd dat zoveel mensen gekomen waren. Ze had de organisatie van de bruiloft geheel aan hem overgelaten en had geen enkele vraag gesteld. Het enige dat ze zelf had gedaan, was de jurk uitzoeken. Het maakte Dirk niets uit hoe duur de jurk was. Zijn enige eis was geweest, dat het iets met voorgevormde cups moest zijn. Daar was zij het mee eens geweest. Ze had graag een sneetje tussen haar borsten gehad. Helaas, zelfs met de voorgevormde cups verscheen er nog geen sneetje tussen haar beide borsten. Tot overmaat van ramp was ze op de dag van de bruiloft ongesteld geworden. De eerste dagen waren de hevigste en met een witte jurk was ze ontzettend bang voor doorlekken. Het werd geen ontspannende bruiloft voor haar. Ze had de kindermeisjes opgedragen dat ze naar haar jurk bleven staren en als ze iets roods gewaar werden, moesten ze haar onmiddellijk waarschuwen.

Tijdens de speech van de ambtenaar in functie, waarbij ze zat, kon ze eindelijk ontspannen. Nadat de ringen aan de vingers waren geschoven, moest ze opstaan en het was op dat moment dat één van de meisjes riep: ‘Het is rood’. Kathryn’s hoofd was ook rood aangelopen, want net op  het moment dat het meisje het riep, was het stil in de zaal. Ze keek achter zich en ontwaarde inderdaad een bloedvlek. Ze had het al gevreesd want toen ze zat had ze al verontrustende hoeveelheden bloed voelen ontsnappen. Zoiets kon zelfs het dikste maandverband niet aan. Haar buikpijn nam toe. Sommigen in  het publiek lachten besmuikt, terwijl anderen, merendeels vrouwen, bezorgd keken. Kathryn mompelde een verontschuldiging en liep snel de zaal uit. In de wc probeerden de aangesnelde vrouwen uit het publiek zo goed en kwaad als het ging de bloedvlek uit de witte jurk te boenen. De jurk moest uit en terwijl Kathryn zich verschoonde en een pijnstiller nam tegen de krampen, wachtte ze tot ze de jurk weer aangereikt kreeg. De dames hadden ergens een föhn opgedoken en probeerden de onaangename natte plek tussen haar benen te drogen, wat slechts ten dele lukte. Bovendien waren de randen van de bloedvlek nog vaag te zien. Van veraf echter niet. Toen ze terug liep de zaal in, applaudisseerden de mensen. Rood van schaamte liep ze naast Dirk het gebouw uit.

'Is het weg?' vroeg hij en keek naar haar achterkant.

'Zo goed als'. 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 195
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten