Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Broze charme 35.0

| Annemieke Spaander

Kathryn en Dirk

De bruiloft was geen sprookje. Dirk had tweehonderd man op laten draven om zijn verbintenis met deze volgzame vrouw vast te laten leggen. Zowel de mannen als de vrouwen, die enigszins van zijn karakter op de hoogte waren, trokken verbaasd hun wenkbrauwen op toen ze zijn aanstaande vrouw aanschouwden. Velen  hadden haar nog niet gezien, want Dirk had haar tijdens hun korte verkeringstijd angstvallig verborgen gehouden.

De voluptueuze vrouw, die ze hadden verwacht, verscheen niet aan zijn zijde. In plaats daarvan, stond er een magere vrouw met kleine borsten en een knap gezicht. Ze glimlachte, beduusd dat zoveel mensen gekomen waren. Ze had de organisatie van de bruiloft geheel aan hem overgelaten en had geen enkele vraag gesteld. Het enige dat ze zelf had gedaan, was de jurk uitzoeken. Het maakte Dirk niets uit hoe duur de jurk was. Zijn enige eis was geweest, dat het iets met voorgevormde cups moest zijn. Daar was zij het mee eens geweest. Ze had graag een sneetje tussen haar borsten gehad. Helaas, zelfs met de voorgevormde cups verscheen er nog geen sneetje tussen haar beide borsten. Tot overmaat van ramp was ze op de dag van de bruiloft ongesteld geworden. De eerste dagen waren de hevigste en met een witte jurk was ze ontzettend bang voor doorlekken. Het werd geen ontspannende bruiloft voor haar. Ze had de kindermeisjes opgedragen dat ze naar haar jurk bleven staren en als ze iets roods gewaar werden, moesten ze haar onmiddellijk waarschuwen.

Tijdens de speech van de ambtenaar in functie, waarbij ze zat, kon ze eindelijk ontspannen. Nadat de ringen aan de vingers waren geschoven, moest ze opstaan en het was op dat moment dat één van de meisjes riep: ‘Het is rood’. Kathryn’s hoofd was ook rood aangelopen, want net op  het moment dat het meisje het riep, was het stil in de zaal. Ze keek achter zich en ontwaarde inderdaad een bloedvlek. Ze had het al gevreesd want toen ze zat had ze al verontrustende hoeveelheden bloed voelen ontsnappen. Zoiets kon zelfs het dikste maandverband niet aan. Haar buikpijn nam toe. Sommigen in  het publiek lachten besmuikt, terwijl anderen, merendeels vrouwen, bezorgd keken. Kathryn mompelde een verontschuldiging en liep snel de zaal uit. In de wc probeerden de aangesnelde vrouwen uit het publiek zo goed en kwaad als het ging de bloedvlek uit de witte jurk te boenen. De jurk moest uit en terwijl Kathryn zich verschoonde en een pijnstiller nam tegen de krampen, wachtte ze tot ze de jurk weer aangereikt kreeg. De dames hadden ergens een föhn opgedoken en probeerden de onaangename natte plek tussen haar benen te drogen, wat slechts ten dele lukte. Bovendien waren de randen van de bloedvlek nog vaag te zien. Van veraf echter niet. Toen ze terug liep de zaal in, applaudisseerden de mensen. Rood van schaamte liep ze naast Dirk het gebouw uit.

'Is het weg?' vroeg hij en keek naar haar achterkant.

'Zo goed als'. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 308

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De stille macht van ICT

Geschreven door Henny A.J. Kreeft. Geplaatst in Blog.
Echt, soms word ik gek van al die sites, overal kan je de kennis vandaan halen en dat ben ik ook steeds aan het doen, studie matig,  maar soms trap ik met mijn ogen op...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Het mirakel van Mabelia

13, apr, 2020 Reinder Veelinx

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!